Livnici čelika Jelšingrad ponovo zabranjena proizvodnja

08.08.2022. 07:48 / Izvor: RTRS
Јelšingrad

Јelšingrad Livar Livnica čelika Banjaluka ponovo je pod zabranom kompletnog procesa proizvodnje, nakon što je inspekcija tokom testnog perioda utvrdila da svi nedostaci nisu otklonjeni.

Јelšingrad Livar Livnica čelika Banjaluka ponovo je pod zabranom kompletnog procesa proizvodnje, nakon što je inspekcija tokom testnog perioda utvrdila da svi nedostaci nisu otklonjeni.

Mještani kažu da je u interesu svih da livnica nastavi sa radom, ali ne na štetu lošeg kvaliteta vazduha koji građani udišu.

Sredinom jula Inspektorat je stavio zabranu rada livnici Јelšingrad a potom, pri uklanjanju određenih nedostataka dozvolio probni odnosno testni period.

Međutim, neprijatan miris se i dalje osjetio i ponovo je na snagu stupila zabrana rada na kompletan proces proizvodnje do uklanjanja još jednog nedostatka.

Riječ je možda i o najvažnijem nedostatku, a to je ventilacija sa svim neophodnim filterima koji bi trebalo da stignu naredne sedmice.

"Radimo isključivo po nalozima inspektora, radimo i mjerenja, prisutni su razni monitorinzi za kvalitet vazduha, i kad se ne radi i kad se radi mjeri se", kaže Modrag Brdar, generalni direktor Јelšingrad Livar Livnice.

Iz Inspektorata navode da izrečena mjera zabrane traje od dana njenog izricanja i trajaće do potpunog otklanjanja emisije neugodnih mirisa u okolnu atmosferu.

"Sve radnje koje provodi subjekat na otklanjanju nedostataka svakodnevno se prate od strane republičkih ekoloških inspektora, kao i probe funkcionalnosti pojedinačnih ili povezanih tehničko tehnoloških cjelina, nakon čega se na iste ponovno vraćaju mjere zabrane, i to dok se ne uspostavi u potpunosti efikasan sistem, odnosno otkloni pojava širenja neprijatnih mirisa", navode iz Inspektorata.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti