Moguća saradnja poljskog 'Pol-mota' s privrednicima iz RS-a

25.07.2017. 09:19 / Izvor: Akta.ba
Moguća saradnja poljskog 'Pol-mota' s privrednicima iz RS-a

Članovi delegacije su pokazali interes i za ulazak u određene oblike saradnje s preduzećima iz RS-a.

Ministar industrije, energetike i rudarstva RS-a Petar Đokić razgovarao je danas u Banjoj Luci s poljskom privrednom delegacijom, koju je predvodio predsjednik Poljsko-balkanske privredne komore i vlasnik preduzeća "Pol-mot" Andrzej Zarajček.

Na sastanku je naglašena mogućnost saradnje „Pol-mota“ s većim brojem subjekata iz RS-a kroz proizvodnju komponenti za tu poljsku kompaniju, kao što su razni odlivci i otkivci koje bi mogao da proizvodi "Livar Jelšingrad" iz Banje Luke.

"Poljski privrednici su iskazali spremnost za razgovore o određenim oblicima kooperacije pri izradi dijelova za autobuse na električni pogon i njihovog korišćenja u saobraćajnim preduzećima u RS-u",  saopćeno je Ministarstva industrije, energetike i rudarstva RS-a.

Članovi delegacije su pokazali interes i za ulazak u određene oblike saradnje s preduzećima iz RS-a za proizvodnju sistema za navodnjavanje, koji bi bili korišćeni na prostoru RS-a te na tržištima Afrike gdje su poljske kompanije već prisutne.

Prostor za saradnju postoji i kroz razvijanje kooperacije za proizvodnju poljoprivredne mehanizacije i poljoprivredne opreme, kao i njihov plasman na inotržištima, istakli su predstavnici poljske kompanije. 

U okviru dvodnevne posjete članovi poljske delegacije imat će susrete s većim brojem privrednika iz RS-a radi zajedničkog djelovanja u realizaciji planiranih projekata i stvaranja novih proizvoda.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti