Podrška poduzetništvu: Grad Gračanica i CEFE-centar za obuku podržali četiri nove poslovne ideje

19.08.2022. 08:28 / Izvor: Akta.ba
gračanica

U Multimedijalnoj sali Grada Gračanica održana je prezentacija poslovnih ideja i upriličena je završna ceremonija višemjesečnog programa podrške poduzetništvu koji implementira Grad Gračanica i CEFE- centar za obuku.

U Multimedijalnoj sali Grada Gračanica održana je prezentacija poslovnih ideja i upriličena je završna ceremonija višemjesečnog programa podrške poduzetništvu koji implementira Grad Gračanica i CEFE- centar za obuku.

Cefe program podrške preduzetništvu je neprofitna organizacija osnovana 2005.godine s ciljem pomoći i podrške budućim poduzetnicima kroz edukaciju i obuku. Ovaj program zajedno implementiraju Grad Gračanica I CEFE organizacija trenera u BiH.

Završne prezentacije prikazalo je osam učesnika, a četiri start-up projekta osvojila su grant od po 5000 KM koji će im pomoći da potpomognu svoj biznis.

“Naša lokalna zajednica podržava poduzetnički duh i evo i ove godine smo u Budžetu planirali oko 150.000 KM za ovakve projekte, start-up biznise, marginalizirane žene i mlade. Nastojimo biti podrška našim građanima da ustraju u ostvarenju svog vlastitog biznisa tako da smo odlučili pored dva start-up biznisa podržati i dodatna dva, što su ukupno četiri najbolje poslovne ideje“, kazao je Gradonačelnik Nusret Helić.

Na Javni poziv za podršku preduzetništvu prijavilo se 25 učesnika od kojih je na kraju 9 učesnika uspješno izradilo svoj biznis plan.

Biznisi koji su predstavljeni: Hazima Topčagić- TOP Topčagić proizvodi (nagrađeni biznis), Adnan Kovačević- Autoservis Kovačević (nagrađeni biznis), Adi Mulamehić- Agencija Solution (nagrađeni biznis), Šejla Kapetanović- Afrodita sobe u domaćinstvu (nagrađeni biznis), Amer Džananović- Autopraona i vulkanizer Džananović, Kerim Grbić- G Farm, Muhamed Gazibegović- Impression Eyewear i Selma Rešidbegović- Centar za istraživanje razvoja betona.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti