Završen drugi ciklus Programa edukacije Akademija ženskog podzetništva

23.08.2022. 08:35 / Izvor: Akta.ba
Akademija

Privredna komora USK uspješno je završila drugi ciklus Programa edukacije za žene pod nazivom "Akademija ženskog poduzetništva".

Privredna komora USK uspješno je završila drugi ciklus Programa edukacije za žene pod nazivom "Akademija ženskog poduzetništva" koji je podržalo Ministarstvo privrede USK. Tim povodom je danas u Bihaću upriličena svečana dodjela Potvrda o pohađanju Akademije ženskog poduzetništva.

Cilj obuke kroz koju je prošlo 11 polaznica odnosi se na osnaživanje žena poduzetnica, unapređenje njihovog znanja iz oblasti komunikacija, prezentacije, rukovođenja i strateškog upravljanja.

Obuka je trajala tri mjeseca uz učešće nekoliko vrhunskih predavača iz različitih konsultantskih kuća. Program koji je obuhvatio ukupno šest tema, pokrenut je prošle godine. Ovaj projekt posredstvom resornog Ministarstva privrede  u cjelosti finansirala Vlada USK-a dajući doprinos afirmaciji i razvoju poduzetništva u populaciji žena.

Realizaciju ovakvih i sličnih programa i edukacija u kojima su u fokusu žene – poduzenice, Privredna komora USK nastavit će i u narednoj godini.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti