Odobrena sredstva za zbrinjavanje radnika "Krivaje Mobel" i "Rudostroja"

05.09.2022. 14:15 / Izvor: Akta.ba
krivaje mobel

Resorna ministrica Azra Sinanovići istakla je da je odobravanjem sredstava za tu namjenu osigurana uplata doprinosa za zdravstveno osiguranje i osiguranje od nezaposlenosti za 26 radnika PD "Krivaja Mobel" d.o.o. i sedam radnika PD "Rudstroj" d.d. Kakanj.

Vlada Zeničko-dobojskog kantona je na prijedlog Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, odobrila sredstva od 119.337,19 KM, od čega 61.645,16 KM na ime pomoć Zeničko-dobojskog kantona za socijalno zbrinjavanje radnika Privrednog društva "Krivaja Mobel" d.o.o. i 57.692,03 KM za socijalno zbrinjavanje radnika Privrednog društva "Rudstroj" d.d. Kakanj - u stečaju.

Resorna ministrica Azra Sinanovići istakla je da je odobravanjem sredstava za tu namjenu osigurana uplata doprinosa za zdravstveno osiguranje i osiguranje od nezaposlenosti za 26 radnika PD "Krivaja Mobel" d.o.o. i sedam radnika PD "Rudstroj" d.d. Kakanj, čime su radnici stekli uslove za ostvarivanje prava na penziju.

"Posebno je naglasila da je resorno ministarstvo na taj način realiziralo jedan od važnih programskih zadataka planiranih Programom rada za ovu godinu, a sve s ciljem stvaranja i održavanja socijalne sigurnosti građana ZDK-a", saopćeno je iz Pres-službe ZDK.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti