Javni poziv za nezaposlene: Podrška poduzetništvu kroz razvoj poslovnih ideja

27.09.2022. 10:19 / Izvor: Akta.ba
javni poziv

Grad Tuzla je objavio javni poziv za učešće u "Programu podrške poduzetništvu u razvoju poslovnih ideja".

Grad Tuzla je objavio javni poziv za učešće u "Programu podrške poduzetništvu u razvoju poslovnih ideja".

"Grad Tuzla, glavni partner u Lokalnom partnersvu za zapošljavanje Tuzla poziva sve zainteresovane nezaposlene osobe sa prijavljenim mjestom prebivališta na području Grada Tuzle, koje imaju poslovnu ideju i žele pokrenuti sopstveni biznis, da se prijave za učešće u Programu podrške poduzetništvu kroz razvoj poslovnih ideja", navedeno je u Javnom pozivu.

Projekat "Partnerski pristup lokalnom razvoju Tuzla" se realizuje u okviru programa "Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – faza II (LEP II)" koji finansira Evropska unija, a realizuje Međunarodna organizacija rada (ILO) u BiH.

Cilj projekta je unapređenje efektivnosti, efikasnosti i umrežavanje ključnih aktera na tržištu rada, te omogućavanje djelotvornijeg zadovoljenja potreba poslodavaca i nezaposlenih lica.

Na Javni poziv se mogu prijaviti sve nezaposlene osobe sa prijavljenim mjestom prebivališta na području grada Tuzle, koje imaju poslovnu ideju i žele pokrenuti sopstveni biznis.

Pri izboru učesnika prednost će imati nezaposleni mladi, te nezaposlene žene.

Da podsjetimo, lokalno partnerstvo za zapošljavanje Tuzla je jedno od 20 uspostavljenih u zemlji u okviru projekta "Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II" (LEP II), kojeg Evropska unija finansira s 4 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO).

Ovaj projekat ima za cilj da doprinese poboljšanju prilika zapošljavanja u lokalnim zajednicama dajući podršku razvoju lokalnih partnerstava za zapošljavanje kao partnerski uspostavljenih mehanizama za tržište rada koji osiguravaju pristup formalnom zapošljavanju na lokalnom nivou.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti