Još jedno priznanje za poslovni potez godine i svjetsku promociju BiH

01.10.2022. 07:27 / Izvor: Akta.ba
ks

Još jedno priznanje za poslovni potez godine i svjetsku promociju BiH ministru Deliću i Ministarstvu privrede KS.

Organizatori trećeg po redu "Open Business Foruma BiH No.1" na kojem se okupljaju najuspješniji privrednici i menadžeri Bosne i Hercegovine odali su "5 Star award 2022" priznanje ministru privrede Kantona Sarajevo Adnanu Deliću i Ministarstvu privrede KS za "Svjetsku premijeru Bosne i Hercegovine".

Obzirom da je ministar bio spriječen odazvati se pozivu organizatora, Dinko Mujkić, predstavnik Business Club "Event Expo - Kupujmo i Koristimo Bosansko i Hercegovačko" jučer je lično uručio ovo priznanje ministru Deliću.

"Priznanje ministru i Ministarstvu predstavlja našu zahvalnost za preuzimanje organizacije učešća Bosne i Hercegovine na najvećoj svjetskoj izložbi ideja i poduzetništva Expo 2020 Dubai. Smatramo da je to bio odličan menadžerski potez kojim je naša domovina dobila predstavljanje i promociju među 192 nacije svijeta i zbog toga smo bez dileme ovo priznanje dodijelili ministru Deliću i Ministarstvu privrede KS", kazao je Mujkić.

Podsjećamo, ovo je drugo priznanje za poslovni – menadžerski potez godine ministru Deliću i Ministarstvu privrede za organizaciju predstavljanja na Expo 2020 Dubai. Prvo priznanje i prepoznavanje ovog poteza kao najboljeg poslovnog poteza stiglo je od poslovnog magazina Indikator početkom ove godine.

"Drago mi je doista da i zvanično dobijamo priznanja poslovne zajednice za organizaciju ovog za nas doista velikog projekta. Znači nam to prepoznavanje i indikator je da smo napravili dobar potez", izjavio je ministar Delić.

On je dodao i da je Ministarstvo prije nekoliko dana zaprimilo Nacrt revizorskog izvještaja – Upravljanje tekućim transferima u Ministarstvu privrede KS u kojem je za projekt Expo 2020 Dubai utvrđeno da je urađen po propisima.

"Velika nam je satisfakcija da je projekt Expo prošao sve kontrole i da su sve pozitivne jer to potvrđuje ono što smo od početka govorili. Ovaj projekt je čist kao suza i nema mjesta nikakvim naklapanjima", zaključio je ministar.

Stručno revizorsko mišljenje o funkcionisanju sistema za revidirani proces je ZADOVOLJAVAJUĆE – POZITIVNO, što podrazumijeva da je sistem internih kontrola u revidiranom procesu uspostavljen na visokom nivou koji osigurava minimiziranje potencijalnih rizika i da kao takav doprinosi ostvarivanju postavljenih poslovnih ciljeva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti