Digitalni vodič za ulagače u elektroenergetiku BiH

03.10.2022. 07:48 / Izvor: Akta.ba
vodič usaid

Digitalni vodič je pripremljen u saradnji sa predstavnicima nadležnih ministarstava energije/energetike u Bosni i Hercegovini.

U sklopu aktivnosti na poboljšanju investicionog ambijenta u Federaciji Bosne i Hercegovine koje Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije provodi u saradnji sa USAID Projektom asistencije energetskom sektoru (USAID EPA), pripremljen je digitalni vodič za investitore u elektroenergetskom sektoru u BiH.

Digitalni vodič je online aplikacija koja investitorima postavlja niz pitanja o njihovom planiranom projektu (lokacija, vrsta objekta, instalisana snaga, i sl.) i na osnovu datih odgovora, pruža informaciju potrebne za realizaciju željenog projekta.

Drugim riječima, investitori dobivaju prilagođeni vodič za njihov konkretni projekat, koji sadrži listu dozvola, saglasnosti i drugih pravnih akata koje mora pribaviti, listu nadležnih institucija koje ih izdaju i vremenske rokove i druge korisne informacije. Ova aplikacija predstavlja nadogradnju Vodiča za investitore koji je objavljen u štampanom izdanju 2018. godine, te sadrži sumirane informacije iz više od 140 propisa sa svih nivoa vlasti u BiH.

Digitalni vodič je pripremljen u saradnji sa predstavnicima nadležnih ministarstava energije/energetike u Bosni i Hercegovini, ali i drugih nadležnih organa koji su učestvovali u postupku njegove izrade.


 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti