Kovinoplastika predstavila inovacije u okovima brenda ARX The Hardware

06.10.2022. 12:45 / Izvor: Akta.ba
kovinoplastika
OTVORI GALERIJU

Na konferenciji su predstavili inovacije brenda ARX s kojim nude provjerenu tehnologiju sistema okova.

Kovinoplastika Sarajevo, međunarodna firma koja je svoju zavidnu poziciju na tržištu okova za građevinsku stolariju i programa za kuhinje ostvarila najvišim standardima kvaliteta, bila je sponzor i i učesnik konferencije Sfera 2022 "Otvori u građevinarstvu" održanoj u Sarajevu.

Na konferenciji su predstavili inovacije brenda ARX The Hardware s kojim nude provjerenu tehnologiju sistema okova.

"Jedan od noviteta je okretno – nagibni okov za prozore i balkonska vrata, te okov za prozore koji se otvaraju prema vani. Predstavili smo i ARX Door vratne zatvarače u više tačaka koji nude širok raspon rješenja", kazala je za Akta.ba Marina Sukno, direktorica Kovinoplastike.

Tu su i skriveni okovi za prozore koji ispunjavaju sve zahtjeve i koji se montiraju bez upotrebe šablona, te ​automatska brava IRX Smart Home. Radi se o automatskom samopodešavajućem sistemu za vrata, tj. inovativnom rotirajućem elementu koji smanjuje otpor koji je potreban prilikom otvaranja i osigurava dugoročne performanse.

Rješenja za ARX The Hardware skriveni okov zaštićena su sa dva patenta.

"Predstavili smo i patentirano rješenje ARX Inside koji omogućava smanjeno ljuljanje krila u gornjoj makazi kada je krilo otvoreno", navodi ona.

Ovo patentirano rješenje omogućava da krilo ostaje fiksirano zahvaljujući pametnom inovatinom mehanizmu opruga.

marina sukno

 

Njegove glavne prednosti su lako podešavanje za različite dimenzije, oblike i konstrukcije prozora. Također, ovo rješenje nudi bolji pristup zavrtanju za podešavanje krila.

Direktorica Kovinoplastike i slovenački menadžment ističu ekološku odgovornost kako bi obezbijedili održivu budućnost.

"Naša je odgovornost sačuvati ovaj prekrasan planet zelenim za naše potomke. U ARX The Hardware vjerujemo u razvoj održivih prozivoda kako bismo osigurali energetsku učinkovitost i dugovječnost", naglašavaju.

Napori koje ulažu za ekološki prihvatljivu i bezbjednu proizvodnju potvrđeni su i standardnim certifikatima koje redovno obnavljaju i nadograđuju. 

"Ponosni smo da u smo u 2022. godinu ušli sa dobijenim certifikatom po standardu EN 1191, EN 12400, po šemi QM 342 za brave za vrata, koji izdaje ift institut Rosenheim kao vodeće tijelo u Evropi za testiranje okova za prozore i vrata", ističe Sukno.

arx

 

Više od 10 miliona ugrađenih HL brava za vrata širom svijeta i više od 35 godina iskustva sa programom okova za vrata svrstava Kovinoplastiku među proizvođače sa najdužom tradicijom i najbogatijim iskustvom u Evropi i dokazuje da je kvalitet marke  ARX The Hardware višedecenijska posvećenost.

Bitno je istaći da Kovinoplastika pruža doživotnu garanciju na funkcionalnost i 10 godina garancije na zaštitu površine. 

Ovogodišnja Sfera 2022 konferencija ugostila je regionalne stručnjake, vrhunske arhitekte i biroe, te govornike koji su tokom dva dana prezentovali projekte, inovacije i trendove i razmijenili svoj stručna iskustva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti