Damir Bogunić novi policijski komesar BPK-a Goražde

17.10.2022. 13:52 / Izvor: Fena
Komesar

Damir Bogunić danas je zvanično preuzeo dužnost policijskog komesara u Bosanskopodrinjskom kantonu (BPK) Goražde.

Damir Bogunić danas je zvanično preuzeo dužnost policijskog komesara u Bosanskopodrinjskom kantonu (BPK) Goražde.

Tokom primopredaje on je zahvalio na dosadašnjem predanom radu bivšem komesaru Ademu Lakoviću, naglasivši da će, između ostalog, fokus njegovog rada biti unapređenje saradnje sa tužilaštvom BPK Goražde, ali i osiguranje materijalno-tehničkih sredstava te prijem novih policijskih službenika.

"Nadam se da ću uspjeti da poboljšam kvalitet rada u Uprave policije i MUP-a kojem bih izrazio zahvalnost za svu dosadašnju saradnju i materijalno-tehnička sredstva koja smo dobijali, a čemu ćemo se posvetiti i usko sarađivati i ubuduće. Vrlo bitna nam je saradnja si kantonalnim tužilaštvom Goražde koju ćemo produbiti jer mislim da moramo svi zajedno biti malo čvršći i ojačati saradnju u cilju bezbjednosti građana koji žive u ovom kantonu", kazao je Bogunić.

 Uspješan rad na čelu Uprave policije komesaru su poželjeli predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova BPK Goražde.

"Nadam se da će i gospodin Bogunić u narednom periodu svoj angažman usmjeriti ka smanjenju stope korupcije i kriminaliteta na području BPK Goražde. Zajedničkim snagama i trudom Uprave policije i ministarstva nadamo se da ćemo imati dobru saradnju i jako uspješne projekte jer tu smo da se nadopunjavamo i pomažemo jedni druge", kazao je ministar unutrašnjih poslova Armin Mandžo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti