U Krajini 250 penzionera još čeka isporuku drva za ogrjev

24.10.2022. 11:35 / Izvor: Fena
drva

Predsjednik Saveza udruženja penzionera USK-a Mirsad Terzić pojašnjava da je razlika u tome što ŠPD USK-e šume isporučuje drva u kubnim metrima, a spomenuta privatna firma cijepano drvo u paletama.

Penzioneri u Unsko-sanskom kantonu, kada je u pitanju upis ogrijeva na kredit, drva su mogla upisati na dva načina. Prvi i osnovni način kojeg koristi većina penzionera je nabavka drveta preko ŠPD Unsko-sanske šume d.o.o., a drugi je kod privatne firme iz Bosanske Krupe.  

Predsjednik Saveza udruženja penzionera USK-a Mirsad Terzić pojašnjava da je razlika u tome što ŠPD USK-e šume isporučuje drva u kubnim metrima, a spomenuta privatna firma cijepano drvo u paletama.

"ŠPD USK-a šume ugovorom je bilo vezano da isporuči drva do 30. septembra ove godine, što je i urađeno. Što se tiče paleta to je daleko složeniji problem i po prvi put su Savez udruženja penzionera USK-a i sami penzioneri u velikim problemima", ističe Terzić.

Do danas nisu isporučene palete drva čija isporuka je ugovorom bila vezana za 30. septembar tekuće godine, koji je potpisan između Saveza udruženja penzionera USK-a i firme iz Bosanske Krupe.

"U razloge ne bih ulazio, oni penzionere ne interesuju jer su drva platili i trebali su u svojim dvorištima ta drva već da imaju. Vlasnik firme bi najsretniji bio kada bi penzioneri odustali od isporuke drveta i zatražili svoj novac, ali to ne bi nikome preporučio zbog inflacije i razlike u cijeni jer za istu cijenu sada ne bi mogli dobiti istu količnu", kaže Terzić.

Dodaje kako su cijepana drva isporučena u svim općinama osim u Bihaću, gdje trenutna dugovanja iznose oko 1000 paleta, što je oko 250 penzionera koji očekuju da uskoro dobiju ta drva.

"Ono što firma iz Bosanske Krupe svakodnevno radi je da ulažu maksimalan trud da svi penzioneri dobiju barem po 2 palete do ovih hladnih dana. Ostale palete vlasnik će isporučiti do 31. decembra tekuće godine", navodi Terzić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti