Potpisani ugovori: Zenica potiče mlade da pokrenu vlastite biznise

03.11.2022. 07:54 / Izvor: Akta.ba
zenica

Ukupno odobrena sredstva za realizaciju odabranih poslovnih planova iznose 54.310,57 KM.

Nakon provedene procedure po Javnom pozivu za učešće na obukama i dodjeli sredstava u okviru projekta "iSKOraK - Partnerstvo za nova radna mjesta" 11 poslovnih planova je zadovoljilo formalno-pravne uslove, a šest poslovnih planova je osvojilo dovoljno bodova za dobijanje finansijske podrške.

Ovaj javni poziv je objavljen u sklopu projekta "iSKOraK - Partnerstvo za nova radna mjesta" koji je odobren u okviru projekta „Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje - Faza II“ (LEP II) koji finansira Evropska unija (EU), a realizuje Međunarodna organizacija rada (MOR) u Bosni i Hercegovini (BiH).

Povodom završetka neophodnih procedura, u Gradskoj upravi Zenice je upriličeno potpisivanje ugovora sa šest odabranih korisnika i to Ilmom Zilić, Harisom Pašalićem, Belminom Ahmićem, Emrahom Osmančevićem, Nerminom Bošnjakom i Elmom Bošković.

Ukupno odobrena sredstva za realizaciju odabranih poslovnih planova iznose 54.310,57 KM.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je čestitao odabranim korisnicima i naveo da Grad Zenica na razne načine nastoji potaknuti mlade ljude da pokrenu vlastite biznise.

"Između ostalog, ovaj put to činimo putem projekta iSKOraK kojeg realizuje Međunarodna organizacija rada u Bosni i Hercegovini. Osim toga, konstantno ulažemo u razvoj Poslovne zone Zenica 1, ali radimo i na uspostavljanju novih poslovnih zona. Nastojimo poduzimati konkretne mjere u cilju podrške privrednicima i unaprjeđenja poslovnog ambijenta grada Zenica", kazao je.

zenica

Gradonačelnik Kasumović je kazao da će Grad Zenica nastaviti pratiti odabrane korisnike po ovom javnom pozivu, kao i druge mlade osobe koje imaju vlastite poslovne ideje.

Aplikanti koji su ostvarili pravo na podršku zahvalili su se Gradu Zenica, Evropskoj uniji i Međunarodnoj organizacija rada u Bosni i Hercegovini te naglasili da su tokom obuke stekli korisno iskustvo.

Također su istakli da su zadovoljni odobrenim sredstvima i da će im sredstva značajno pomoći u realizaciji planiranih poslovnih aktivnosti.

Podsjećamo, ukupna vrijednost projekta "iSKOraK - Partnerstvo za nova radna mjesta" iznosi 479.214,14 KM, od čega 312.932,80 KM predstavljaju sredstva koje je osigurala Evropska unija, dok iznos od 197.259,92 KM predstavlja sufinansiranje Grada Zenica.


 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti