Partnerstvo Sparkasse grupe u BiH i projekta USAID Turizam

03.11.2022. 08:37 / Izvor: Akta.ba
sparkasse usaid

Sparkasse grupa u BiH, uključujuči banku i leasing potpisali su Zajednički plan implementacije sa predstavnicima projekta USAID Turizam.

Sparkasse grupa u BiH, uključujuči banku i leasing potpisali su Zajednički plan implementacije sa predstavnicima projekta „USAID Turizam“ sa ciljem olakšanja pristupa finansiranju, povećanja konkurentnosti i razvoja turističkog sektora u BiH. 

U okviru projekta, partneri će implementirati niz inicijativa na olakšavanju pristupa finansijama za investitore i poduzetnike u oblasti turizma u BiH kroz kreiranje i promociju specijaliziranih kreditnih i drugih proizvoda, ali i educiranje i podršku preduzećima da razvijaju kvalitetne projekte i prijedloge finansiranja, diverzificiraju svoje produkte i unaprijede poslovno planiranje. 

sparkasse usaid



Iz Uprava Sparkasse grupe u BiH saopćili su da je ovaj sporazum još jedna inicijativa izgradnje finansijskog zdravlja u zajednici u kojoj posluje, i to kroz podršku razvoju industrijama i sektorima koji su ključni za održiv rast ekonomije Bosne i Hercegovine. Sparkasse Banka i Sparkasse Leasing će se aktivno uključiti u projekat kroz kreiranje i promociju specijaliziranih bankarskih i leasing proizvoda, ali i finansijsko savjetovanje skrojeno prema potrebama turističke zajednice koje će im pomoći da razvijaju održive biznise.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti