Oduzet tekstil i medicinska oprema u vrijednosti 321.000 KM

04.11.2022. 10:47 / Izvor: Akta.ba
Roba

Ovlašteni službenici UIO, Regionalni centar Tuzla, u operativnoj akciji kodnog naziva “DUKS”, kao i na Graničnom prelazu Orašje oduzeli su veću količinu tekstilnih i medicinskih proizvoda u vrijednosti od 321.000 KM.

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje, Regionalni centar Tuzla, u operativnoj akciji kodnog naziva “DUKS”, kao i na Graničnom prelazu Orašje oduzeli su veću količinu tekstilnih i medicinskih proizvoda u vrijednosti od 321.000 KM.

"U operativnoj akciji kodnog naziva „DUKS“ ovlašteni službenici RC Tuzla, a na osnovu informacija Grupe za obavještavanje i operativno taktičkog rada izvršili su provjere na dve lokacije koje pokriva RC Tuzla. Na osnovu raspoloživih informacija o neregularnostima u poslovanju određenih fizičkih lica izvršili su provjeru prometa i porijekla roba na dvije lokacije i tom prilikom pronašli veću količinu robe stranog porijekla za koju nije postojala zakonom propisana dokumentacija. Radilo se o većoj količini odijela, trenerke, košulje, i sl. tj. 4855 komada tekstilnih proizvoda", kazali su iz UIO.

medicinska oprema

Takođe, prilikom detaljnog pregleda vozila na GP Orašje uz upotrebu specijalističke opreme pronašli su skrivenu i neprijavljenu robu. Radilo se o različitoj medicinskoj opremi, tačnije 251 komada, gdje je fizičko lice namjeravalo proći carinsku proceduru bez plaćanja uvoznih dadžbina.

Vrijednost oduzete robe u ovim operativnim akcijama je 321.000,00 KM.

"U toku poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti korištena je specijalizirana oprema i vozila donirana UIO od strane Američke ambasade putem programa EXBS", saopćili su iz UIO.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti