Požar u Tešnju ugašen: Madi vrlo brzo nastavlja sa proizvodnjom

11.11.2022. 08:23 / Izvor: Akta.ba
madi

Požar koji je sinoć oko 20.00 sati izbio u proizvodnom pogonu kompanije "MADI" iz Tešnja, koja se bavi proizvodnjom pilića i mesnih prerađevina od piletine, vrlo je brzo stavljen pod kontrolu.

Požar koji je sinoć oko 20.00 sati izbio u proizvodnom pogonu kompanije "MADI" iz Tešnja, koja se bavi proizvodnjom pilića i mesnih prerađevina od piletine, vrlo je brzo stavljen pod kontrolu te nije bilo povrijeđenih osoba, potvrdio je Feni načelnik Općine Tešanj, koji je već sinoć obišao tu kompaniju.

"Bio sam na terenu na Jelahu, kada sam čuo za požar. Na svu sreću, stanje je puno bolje nego sam očekivao, a sve se dešavalo na krovu pa požar nije zahvatio unutrašnjost pogona. Oni su iz preventivnih razloga isključili struju te interventno djelovali do dolaska vatrogasaca, koji su stigli u rekordnom roku te ugasili požar. Uskoro planiram ponovo otići do kompanije i požarišta, ali se nadam da bi oni već sutra mogli obnoviti proizvodnju", rekao je Huskić, koji ističe da je još rano govoriti o razlozima požara.

Saopćenjem za javnost sinoć se obratila i kompanija "MADI", u kojem su istakli kako u nastalom požaru niko nije ozlijeđen, ali je prouzrokovana značajna materijalna šteta.

"Požar nije zahvatio pogonski dio, tako da ćemo jako brzo nastaviti sa proizvodnjom. Želimo zahvaliti svima koji svojim pozivima i mailovima pružaju riječi podrške našoj kompaniji. Također, zahvaljujemo i čestitamo na hrabrosti i požrtvovanosti Vatrogasnoj jedinici Tešanj, Policijskoj stanici Tešanj, JP RAD Tešanj i svim uposlenicima kompanije", navedeno je u saopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti