Ovaj grad postaje siguran: 52 kamere pokrivat će njegove ulice

16.11.2022. 07:33 / Izvor: krajina.ba
Nermin Kljajić

Do proljeća naredne godine Grad Bihać bi trebao dobiti uređen sistem video nadzora javnih površina.

Do proljeća naredne godine Grad Bihać bi trebao dobiti uređen sistem video nadzora javnih površina. Radi se o projektu koji je ranije iniciran od strane Gradske uprave Bihaća, za šta je sredstva obezbijedila Vlada Federacije BiH. Potpisivanjem ugovora sa konzorcijem za telekomunikacije i sistem tehničke zaštite, formalno je krenula implementacija ovog projekta.

" "Bihać – siguran grad", projekt je kojim će ova jedinica lokalne samouprave dobiti moderan sistem video nadzora. Ukupno 52 kamere će biti instalirane u gradskim ulicama i garantovati će veću sigurnost građana i saobraćaja na gradskim ulicama", kako je kazao Nermin Kljajić ministar unutrašnjih poslova USK-a. MUP USK-a će putem Operativnog centra imati direktan uvid u sve što se dešava na ulicama i prilazima gradu, kamere će biti postavljene na najbitnije lokacije.

Premijer USK-a Mustafa Ružnić, govoreći o ovoj temi navodi kako je cilj da se pored Bihaća, u narednim budžetima planiraju i osiguraju sredstva i za ostale jedinice lokalne samouprave na ovom dijelu FBiH. Osim toga, premijer Ružnić dodaje da je primarni cilj da se i drugi gradovi i općine USK-a koje same investiraju u ovakve i slične projekte, uvežu u jedinstven sistem nadzora sa centrom upravljanja u MUP-u USK. Sredstva za realizaciju ovog projekta, čija vrijednost je 548.000 maraka, ranije je obezbijedila Vlada F BiH, javlja rtvusk.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti