PIN i sarajevske općine zajedno za čistiji Kanton

17.11.2022. 15:29 / Izvor: Akta.ba
okoliš

Tema današnjeg sastanka je bila povećanje efikasnosti odnosa s javnošću kako bi se podigla svijest o značaju sortiranja i recikliranja otpada.

Danas je u Sarajevu održan treći sastanak Platforme za saradnju na projektu "Efikasan sistem upravljanja otpadom u Kantonu Sarajevo" kojeg implementira međunarodna organizacija People in Need uz finansijsku podršku Vlade Republike Češke i Češke razvojne agencije.

Tema današnjeg sastanka je bila povećanje efikasnosti odnosa s javnošću kako bi se podigla svijest o značaju sortiranja i recikliranja otpada. Učesnici su diskutovali o dosadašnjim iskustvima i dobrim praksama kada je riječ o odnosima s javnošću, te o načinima uvezivanja alata koje na raspolaganju imaju učesnici Platforme.

okoliš

People in Need u Bosni i Hercegovini je okupio predstavnike svih devet općina u Kantonu Sarajevo: Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad, Ilidža, Vogošća, Hrasnica, Hadžići i Ilijaš i KJKP Rad kako bi građanima KS omogućio adekvatno sortiranje otpada i recikliranja.

U okviru projekta "Efikasan sistem upravljanja otpadom u Kantonu Sarajevo", ukupne vrijednosti 2,6 miliona konvertibilnih maraka, bit će postavljeno 275 novih zelenih otoka za sortiranje otpada, 4800 kanti za reciklažu, nabavljeni komposteri za 2000 domaćinstava i izgrađeno jedno reciklažno dvorište. Projekat podrazumijeva i edukaciju klučnog osoblja KJKP Rad, uspostavu efikasnije koordinacije i jačanje svijesti o važnosti sortiranja i recikliranja otpada.


 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti