Bećirović-Dilberović: Ubrzati rad na 14 ključnih prioriteta za EU

30.11.2022. 11:34 / Izvor: Akta.ba
članstvo u eu

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović primio je danas direktora Direkcije za evropske integracije BiH Edina Dilberovića.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović primio je danas direktora Direkcije za evropske integracije BiH Edina Dilberovića. Razgovarano je o šansi za Bosnu i Hercegovinu da na zasjedanju Evropskog vijeća u decembru dobije kandidatski status za članstvo u Evropskoj uniji.

Na tragu jučerašnjih poruka evropskog komesara EU za susjedske odnose i proširenje Olivéra Várhelyia razgovarano je i o ubrzanju rada na 14 ključnih prioriteta, potrebnih za dinamiziranje evropskog puta naše države, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Bećirović je rekao da je vrijeme da vlasti u Bosni i Hercegovini naprave pozitivan preokret, kako bi se dinamizirao integracijski proces naše države u EU. S tim u vezi, naglasio je da je od krucijalnog značaja da BiH u narednim sedmicama napravi niz pozitivnih pomaka, te da tako dodatno opravda povjerenje EU.

Na sastanku su razmijenjene i informacije o procesu institucionalne saradnje BiH i Evropske unije, proistekle iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, kao i Mehanizma koordinacije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti