Razmotrene mogućnosti privlačenja investicija na području Srpca

07.12.2022. 08:46 / Izvor: Akta.ba
investicije

Predstavnici Razvojne agencije Republike Srpske posjetili su prošle sedmice opštinu Srbac gdje su sa predstavnicima opštinske uprave i Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća APIS Srbac, razgovarali o mogućnostima privlačenje investicija na ovom području.

Predstavnici Razvojne agencije Republike Srpske posjetili su prošle sedmice opštinu Srbac gdje su sa predstavnicima opštinske uprave i Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća APIS Srbac, razgovarali o mogućnostima privlačenje investicija na ovom području.

Rukovodilac Odjelјenja za privlačenje i realizaciju ulaganja i razvoj preduzetničke infrastrukture u RARS Mićo Stanojević istakao je da je cilј sastanka bio da se utvrdi koje konkretne lokacije opština Srbac ima za potencijalne investitore, a zatim i učine vidlјivijom potencijalnim investitorima kroz kanale kojima raspolaže RARS.

“Srbac ima dobru putnu infrastrukturu i lokaciju za izgradnju industrijske zone, a to je lokacija Crnaja. Pored toga, opština je dobro povezana sa susjednim opštinama, putna infrastruktura je dobra, tako da je to olakšavajuća okolnost za dolazak dodatnih radnika, ako se za to ukaže potreba. Ono na čemu je potrebno poraditi je dovođenje električne energije, izgradnja kanalizacionog sistema i kvalitetna prezentacija“, rekao je Stanojević.

On je dodao da će se zajednički raditi na stvaranju što bolјih uslova za privlačenje investitora kako bi se omogućilo otvaranje novih radnih mjesta i zadržavanje stanovništva na našim prostorima.

“Republika Srpska ulagačima može biti interesantna, jer ima najpovolјnije poreze, cijenu električne energije, lokacije i kvalitetnu radnu snagu. Prioritet je privlačenje ulagača koji ne bi naštetili domaćim privrednicima iz raznih sektora, već da to bude vid nadopunjavanja ili uvođenje novih atraktivnih sektora”, rekao je Stanojević.

Jordan Kuvalјa, stručni saradnik u APIS-u istakao je da su na sastanku otvorena neka važna pitanja za opštinu Srbac koja kao krajnji cilј imaju ekonomski razvoj i bolјi standard života građana.

“Danas su prezentovane stvari koje su mnogo bitne i mogu se shvatiti kao korisna uputstva za naredni period. Mi se pripremamo i želimo da u naredne dvije godine, sa što više informacija, prezentujemo potencijalne industrijske zone i da krenemo sa realizacijom projekata, što je veoma bitno za budućnost“, rekao je Kuvalјa.

Sastanku su prisustvovali i načelnik Odjelјenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne djelatnosti Dario Kresojević sa saradnicima i šef Odsjeka za ekonomski razvoj i investicije Milorad Lepir.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti