UIO i Unija poslodavaca RS potpisali Memorandum o saradnji

09.12.2022. 12:11 / Izvor: Akta.ba
memorandum

Memorandum o saradnji između Uprave za indirektno oporezivanje i Unije poslodavaca Republike Srpske potpisan je danas u Banjaluci.

Memorandum o saradnji između Uprave za indirektno oporezivanje i Unije poslodavaca Republike Srpske potpisan je danas u Banjaluci. Na svjetski dan borbe protiv korupcije Memorandum su potpisali direktor UIO dr. Miro Džakula i Predrag Zorić, predsjednik Skupštine Unije poslodavaca Republike Srpske.

Cilj zaključivanja ovog Memoranduma je uspostavljanje međusobne saradnje i unapređenje odnosa strana potpisnica radi efikasnijeg ostvarivanja zajedničkih ciljeva i interesa u vezi sa sistemom indirektnog oporezivanja u Bosni i Hercegovini, te posebno saradnja na realizaciji projekta za smanjenje rizika i prevenciju korupcije tokom inspekcijskog nadzora sa konačnom svrhom poboljšanja uslova poslovanja.

U pravcu realizacije osnovnog cilja ovog memoranduma strane potpisnice će zajednički razmatrati mogućnosti za unapređenje zakonskih i podzakonskih propisa i procedura za čije provođenje je nadležna UIO. Cijeneći zajednički interes strana potpisnica u sprečavanju mogućih zloupotreba, prevenciji korupcije i drugih negativnih trendova u vezi sa inspekcijskim nadzorom, strane potpisnice će inicirati izmjene regulative iz oblasti indirektnih poreza koje će omogućiti eliminisanje svih uočenih negativnih pojava i trendova.

"Uprava za indirektno oporezivanje poziva sve obveznike koji se susretnu sa nedoličnim ponašanjem službenika UIO, da to prijave putem naše web stranice ili otvorene linije 080 02 06 07, kao i bilo koji oblik koruptivnog ponašanja zaposlenih u ovoj instituciji", saopšteno je. 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti