U centru Sarajeva postavljena velika zastava EU

15.12.2022. 15:50 / Izvor: Akta.ba
EU

Isticanjem zastave dimenzija 12 x 6 metara na jednoj od najprometnijih lokacija u centru Sarajeva kantonalna i gradska vlast simbolično dočekuje odluku o dobivanju kandidatskog statusa za Bosnu i Hercegovinu.

Na inicijativu premijera Kantona Sarajeva Edina Forte, a u saradnji sa Gradskom upravom, danas je na zgradu kod Vječne vatre postavljena zastava Evropske unije.   

"Isticanjem zastave dimenzija 12 x 6 metara na jednoj od najprometnijih lokacija u centru Sarajeva kantonalna i gradska vlast simbolično dočekuje odluku o dobivanju kandidatskog statusa za Bosnu i Hercegovinu", saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

ZASTAVA

  Premijer Forto ovom prilikom potvrdio je snažnu opredjeljenost i nastavak angažmana Vlade Kantona Sarajevo na reformskim procesima u skladu s modernim evropskim praksama.   

"Kanton Sarajevo i do sada je bio predvodnik brojnih reformskih procesa po uzoru na evropske zemlje, a dugo očekivani pomak u evropskim integracijama će nam biti dodatni vjetar u leđa i dodatna motivacija da još snažnije radimo kako bi građanima osigurali standard života približan onome u Evropskoj uniji", poručio je premijer Forto.   

Izrazio je zadovoljstvo da se u krugovima međunarodne zajednice upravo Kanton Sarajevo pominje kao pozitivan primjer napretka te da i druge sredine u BiH, uz nesebičnu pomoć KS, preuzimaju stečena iskustva.

ZASTAVA

   

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti