Prvi drive-thru KFC restoran otvoren u Sarajevu, 60 novih radnih mjesta

16.12.2022. 08:19 / Izvor: Akta.ba
kfc otvaranje
OTVORI GALERIJU

Novi KFC drive-thru restoran od velikog je značaja za bh. tržište rada, jer će u novom objektu raditi 60 certificiranih zaposlenika.

Jedan od najvećih restorana u jugoistočnoj Evropi Kentucky Fried Chicken (KFC) otvoren je jučer u Općini  Novi Grad, u ulici Džemala Bijedića, na lokaciji ispred Bingo City Centra u Sarajevu. Ovaj drive-thru restoran specijaliziran je za prženu piletinu, koja se sprema po jedinstvenoj recepturi i kao takva se čuva pod strogim uslovima.

Novi KFC drive-thru restoran od velikog je značaja za bh. tržište rada, jer će u novom objektu raditi 60 certificiranih zaposlenika.

Najveći drive-thru restorana u ovom dijelu Evrope svečanim presijecanjem vrpce otvorili su načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, zamjenica šefa misije Ambasade SAD-a Deborah Mennuti, Senad Džambić, vlasnik kompanije „Bingo“ i Mehmed Pozderac, direktor sarajevske kompanije ”TASTRA”, uz prisustvo brojnih posjetilaca, gostiju i medija.

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić kazao je da je važno da Bosna i Hercegovina bude dio svijeta, umjesto da mi odlazimo na zapad, bolje je da zapad dolazi kod nas, te da ono što ima na zapadu, možemo imati i kod nas, a otvorenje KFC-a primjer je toga.

"Ovo je prostor koji je do prije nekoliko godina bio deponija građevinskog otpada, nakon toga izgrađen je tržni centar ”Bingo”. U njemu se nalazi Cinestar, najveće kino u Bosni i Hercegovini. Danas evo imamo i prvi drive-thru KFC u Bosni i Hercegovini. Radi se o drugom po veličini na svijetu lanaca restorana, prije toga je samo MCDonald's. To je lanac koji dnevno pruža uslugu za deset miliona ljudi širom svijeta i svega onoga što možemo vidjeti kada odemo na zapad", rekao je Efendić.

Dodao je da je u Novom Gradu mjesec decembar nekako uvijek svečan, kako zbog Dana Općine koji je 16. decembra, tako i zbog niza drugih aktivnosti koje nam uljepšaju kraj godine i pripremaju nas za nove i ljepše početke.

"Značajno je da se otvaraju nova radna mjesta, značajna je i lokacija, ulica Džemala Bijedića i značajno je što je zapravo Novi Grad bio izbor za prvi drive-thru restoran u Sarajevu i Bosni i Herecegovini", kazao je načelnik Efendić.

Mehmed Pozderac, direktor sarajevske kompanije "TASTRA" zahvalio je načelniku Efendiću, njegovom timu, kao i stručnim službama koji su pružili veliku podršku i razumijevanje u efikasnom ostavrenju ovog projekta. Kazao je da će sigurno otvorenje ovog objekta biti dio ekonomskog razvoja i prepoznatljivosti Općine Novi Grad Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti