Održana prezentacija u sklopu projekta: "Pekara za bolje sutra"

20.12.2022. 13:10 / Izvor: Akta.ba
Pekara za bolje sutra

Projekat "Pekara za bolje sutra" obuhvata dvije projektne komponente socijalno poduzetništvo i integrisano vođenje slučaja.

U sklopu projekta “Jačanje socijalne i zdravstvene zaštite kao odgovor na pandemiju Covid 19 u BiH” koji finansira USAID, a realizuje UNICEF u Bosni i Hercegovini, danas je u Zenici održana prezentacija modela integrisanog vođenja slučaja u okviru projekta "Pekara za bolje sutra".

Predstavljene su dosadašnje aktivnosti u projektu, kao i opći i specifični ciljevi projekta.

Projekat "Pekara za bolje sutra" obuhvata dvije projektne komponente socijalno poduzetništvo i integrisano vođenje slučaja.

Projekat ima za cilj da razvije sistem podrške za razvoj socijalnog poduzetništva i integrisanog vođenja slučaja, a kojim će se ojačati kapaciteti, znanja i vještine mladih osoba koje izlaze iz sistema institucionalne brige i roditelja djece i mladih sa poteškoćama u razvoju.

"Projekat „Pekara za bolje sutra“ se implementira u Javnoj ustanovi "Dom-porodica", a vezan je za obuku korisnika koji izlaze iz sistema institucionalne brige te roditelja djece sa poteškoćama u razvoju koji su korisnici Udruženja i Servis centra "Dlan" Zenica. Našoj ustanovi je od izuzetne važnosti da korisnici koji izlaze iz sistema institucionalne brige imaju što više vještina, kako bi bili što konkurentniji na tržištu rada. Obuka koju će proći u sklopu ovog projekta za poslove pekara, kuhara i poslastičara će im upravo omogućiti da lakše pronađu posao i da na taj način zasnuju svoj samostalan život", naglasila je Draženka Subašić, direktorica JU „Dom-porodica“ Zenica.

Prezentaciji su prisustvovali predstavnici partnera u projektu i to Grada Zenica, Javne ustanove „Centar za socijalni rad Zenica”, Javne ustanove „Dom-porodica“ Zenica, Javne ustanove Služba za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona te Udruženja i Servis centra „Dlan“ Zenica.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti