Fondacija Impakt podržala dvije poslovne ideje u Općini Kladanj

20.12.2022. 15:46 / Izvor: Akta.ba
Impakt

U prostorijama Općine Kladanj održana je finalna prezentacija poslovnih poduhvata programa podrške poduzetništvu kroz IMPAKT inkubator poslovnih ideja za mlade.

U prostorijama Općine Kladanj održana je finalna prezentacija poslovnih poduhvata programa podrške poduzetništvu kroz IMPAKT inkubator poslovnih ideja za mlade. Kroz ovaj program odnosno Ugovor o partnerstvu između Općine Kladanj, Ministarstva za kulturu, sport i mlade TK, Službe za zapošljavanje TK i fondacije IMPAKT, bila je osigurana podrška za 3 poslovna poduhvata za mlade u dobi od 18 do 35 godina.

Na Javni poziv koji je raspisala Općina Kladanj interes za projekat kroz prijave je izrazilo 9 mladih sa područja općine, a poduzetničku obuku do finalne prezentacije ideja je prošlo ukupno dvoje od devet prijavljenih.

Pred Komisijom za validaciju poslovnih ideja koju su sačinjavali predstavnici institucija potpisnika Ugovora o partnerstvu u Programu u sastavu: Ajla Ruvić, Denis Čamdžić, Saida Džaferagić i Mirela Omerović, izvršena je prezentacija dvije poslovne ideje koje su poslije izlaganja osvojile Impaktove grantove te stručnu i mentorsku podršku.

Nakon sveobuhvatne obuke i finalne prezentacije dvoje mladih sa područja općine Kladanj sa inovativnim idejama podržanim kroz Projekat su: Fatima Selimbašić za poslovnu ideju pokretanja frizersko-kozmetičkog salona Diva i Muhamed Gurda sa poslovnom idejom pokretanja Agencije RedAd.

Komisija je poslije izvršene prezentacije ideja izrazila zadovoljstvo spremnošću dvoje mladih sa područja općine Kladanj da iskoriste priliku i podršku koja im je pružena u okviru programa IMPAKT inkubator poslovnih ideja koji je definisan u Strategiji za mlade Tuzlanskog kantona, a za koje su i ove godine nadležno Ministarstvo i Općina Kladanj osigurali finansijska sredstva u svrhu podrške mladima u pokretanju i razvoju biznisa.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti