Ikea povlači proizvod zbog opasnosti od povrede, nude povrat novca

21.12.2022. 08:50 / Izvor: Akta.ba
ikea

Postoji opasnost od mogućeg ozljeđivanja korisnika ovog proizvoda.

Firma IKEA potiče sve kupce koji posjeduju ODGER uredsku stolicu boje antracita s oznakom datuma 2221 ili starijom, da je prestanu upotrebljavati te da se obrate firmi IKEA kako bi dobili povrat cjelokupnog iznosa, objavili su iz kompanije.

"Sigurnost kupaca uvijek je polazna tačka u firmi IKEA. Stoga IKEA povlači ODGER uredsku stolicu boje antracita s oznakom datuma 2221 ili starijom (22 označava godinu, a 21 sedmicu u kojem je proizvod proizveden) jer postoji opasnost od pucanja noge na zvjezdastoj osnovi stolice, što bi moglo uzrokovati pad i moguće ozljeđivanje korisnika", pojasnili su.

ikea

IKEA potiče sve kupce koji posjeduju ODGER uredsku stolicu boje antracita s oznakom datuma 2221 ili starijom da je odmah prestanu upotrebljavati i vrate u robnu kuću IKEA kako bi dobili povrat cjelokupnog iznosa.

"IKEA razvija svoje proizvode uz strogi program procjene rizika i ispitivanja kako bi bila sigurna da će proizvodi zadovoljiti sve primjenjive zakone i norme na tržištima na kojima se prodaju. Unatoč tome došli smo do saznanja da bi noga na zvjezdastoj osnovi ODGER uredske stolice boje antracita s oznakom datuma 2221 ili starijom, mogla puknuti. ODGER uredske stolice boje antracita s oznakom datuma 2221 ili starijom, moguće je vratiti u robnu kuću IKEA te ostvariti povrat cjelokupnog iznosa. Pri tome nije potrebno priložiti dokaz o kupovini (račun)", kazali su u saopštenju.

Naziv i oznaka datuma proizvoda mogu se pronaći ispod sjedišta, utisnuti u materijal stolice.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti