U organizaciji Veleposlanstva Hrvatske

Ured HGK-a u BiH održao blagdanski susret sa gospodarstvenicima

23.12.2022. 13:24 / Izvor: Akta.ba
blagdanski

U organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u BiH u Sarajevu je održan blagdanski susret sa gospodarstvenicima.

U organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u BiH, Ureda Hrvatske gospodarske komore pri Veleposlanstvu i Hrvatskog poslovnog kluba u BiH, u Sarajevu je održan blagdanski susret sa gospodarstvenicima i predstavnicima institucija BiH, kojem je nazočilo izaslanstvo Republike Hrvatske predvođeno Andrejom Metelko Zgombić, državnom tajnicom u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.

U prigodnom obraćanju, veleposlanik Sabolić je izrazio zadovoljstvo prisutnošću velikog broja gospodarstvenika te im čestitao uspješan završetak nadasve zahtjevne post pandemijske godine i zaželio uspjeh u novim projektima. Zahvalio se na potpori koju tijekom cijele godine pružaju Veleposlanstvu, istaknuvši značaj Hrvatskog poslovnog kluba u BiH koji je osnovan tijekom 2022. godine, a koji za cilj ima unaprijediti i podržati interese svojih članova kroz stvaranje sinergije među članicama, doprinijeti jačanju slobodne i konkurentne trgovine, pozitivne poslovne prakse, te sudjelovati u dijeljenju dobrih iskustava i pružanju mogućnost za povezivanje.

Skupu se obratila i državna tajnica A. Metelko Zgombić koja je istaknula prijateljske odnose dviju susjednih država i potporu koju Republika Hrvatska pruža Bosni i Hercegovini na političkom i gospodarskom planu.

Pozdravljajući prisutne, Branimir Barišić, predsjednik Hrvatskog poslovnog kluba, istaknuo je važnost njegovog osnutka za gospodarsku zajednicu, te iskoristio prigodu čestitati nadolazeće blagdane te poželjeti sretnu i uspješnu 2023. godinu, saopćeno je iz Ureda HGK u veleposlanstvu Republike Hrvatske.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti