Zloupotreba položaja

Potvrđena optužnica protiv Huseina Rošića, bivšeg premijera Vlade USK

27.12.2022. 11:53 / Izvor: Akta.ba
Husein Rošić

Općinski sud u Bihaću potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva USK Bihać protiv Huseina Rošića (SDA), Premijera Vlade USK zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Općinski sud u Bihaću potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva USK Bihać protiv Huseina Rošića (SDA), Premijera Vlade USK zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Optuženom Rošiću stavlja se na teret postojanje osnovane sumnje da je kao premijer Vlade USK, u periodu od januara do 2. februara 2017. godine, iskoristio svoj službeni položaj na način da je suprotno interesima i zadacima službe koju obavlja postupio suprotno Odluci o privremenom finansiranju USK za period januar-mart 2017. godine. 

"Rošić je na teret budžeta USK prethodno dogovorio, te omogućio smještaj i pružanje banjskih usluga za 30 osoba, a za koje usluge je Vladi USK izdan i dostavljen račun u ukupnom iznosu od 11.250 KM radi naplate, iako je bio svjestan da takva obaveza nije bila predviđena kao izdatak Odlukom o privremenom finansiranju za navedeni period, na koji način je stvarajući novčanu obavezu za Budžet USK istom nanio štetu u iznosu od 11.250,00 KM", saopćeno je iz Suda.

Nakon potvrđivanja optužnice, u narednom periodu se očekuje zakazivanje ročišta za izjašnjenje o krivnji od strane Općinskog suda u Bihaću.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti