NOVI STANDARDI

Kako je 2022. protekla za Akta.ba?

30.12.2022. 11:39 / Izvor: Akta.ba
Akta tim

U čast 2022. prisjetimo se šta nam je obilježilo ovu godinu na izmaku.

Znamo da su mediji "prozor u svijet" zato se Aktin tim u 2022. godini trudio da našim čitateljima donese drugačije - one pozitivne priče! Iako je ova godina za mnoge bila teška, puna strepnje i straha velikim djelom zbog rata, u njoj je bilo i dosta dobrih stvari. 

U čast 2022. prisjetimo se zajedno šta nam je obilježilo ovu godinu na izmaku.  

Finansijske analize

Godinu smo počeli sa finansijskim izvještajima kompanija za 2021. koje je Finansijsko-informatička agencija (FIA) objavila znatno ranije.

Mnogo posla je bilo za nas, ali kao i prethodnih godina, napravili smo izvještaje TOP 10 i TOP 20 kompanija po kojima smo prepoznatljivi.

Objavljeno preko 120.000 tendera 

Vrijedno je radio i naš odjel Tenderi koju su u prošloj godini objavili preko 120.000 tendera.

U dobu gdje je vrijeme novac, efikasna organizacija vremena je stepenica koja vodi ka uspjehu. Tim poslovnog portala Akta je to prepoznao i dnevnim pregledom više od 2.000 izvora.

Akta baza tendera je najveća i najažurnija baza u Bosni i Hercegovini! Godišnje, na portalu se objavi preko 120.000 tendera koje su korisnici servisa ocijenili kao izuzetno korisnim! 

tenderi

Porastao broj korisnika 

Broj klijenata koji nam pruža povjerenje svake godine je sve veći. Tu je i veliki broj onih koji to povjerenje "obnavljaju" iz godine u godinu i s nama su od samih početaka.

Medijska sponzorstva za konferencije

U 2022. kao i prethodnih godina bili smo na mnogim sajmovima, konferencijama i drugim događajima. Zadovoljstvo nam je što organizatori Aktu prepoznaju kao dobrog partnera i žele surađivati sa nama.

Neke od njih su: 11. Sarajevo Business Forum, 16. sajam privrede Tešanj, 23. Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru, prvi Međunarodni sajam nekretnina u BiH "Real Expo 2022.", prva Woman.Comm konferencija, 3. CEO Summit, GS1, prvi Scale Up pitch, ORBIZ konferencija, Sfera 2022, 8 konferencija Tech Hosted by LANACO...

Nove tehnološke prilike

Digitalizacija kompanija postaje neizbježna za uspješno poslovanje. To je bio razlog da za naše čitatelje pripremimo tekstove o aktuelnim temama iz ove oblasti. Naš partner na projektu  "Nove tehnološke prilike" u 2022. bio je BH Telecom.

Uspješno ocijenjeni sa standardom ISO 9001:2015

Akta je i u 2022. pokazala da je organizacija koja radne procese u potpunosti prilagođava zahtjevima međunarodnih normi.  Eurokapija d.o.o.  – Akta.ba je uspješno ocijenjena u skladu sa standardom ISO 9001:2015 "Razvoj internet portala i upravljanje bazama podataka".

Praksa za talijanske student u okviru Joint Hostinga

Ljeto su nam obilježili Caesar i Marko, studenti iz Italije. Oni su u Akti odradili praksu u sklopu Erasmus + Joint Hosting projekta KA121-VET. U našu redakciju su donijeli pozitivnu mladalačku energiju, a mi smo se trudili da im prenesemo znanje.

Održan "Summer Barbecue by AmCham" u ljetnoj bašti Akta.ba portala

Ljeto smo nastavili u pozitivnom duhu. Bili smo domaćin neformalnog događaja u organizaciji Američke trgovačka komore u BiH - SUMMER BARBECUE by AmCham.

U našoj ljetnoj bašti ugostili smo predstavnike kompanija i članice Američke trgovačke komore u BiH.  U opuštenoj atmosferi pružili smo priliku za networking i druženje.

rostilj

Nova verzija mobilne aplikacije za Android korisnike

Našim klijentima želimo ponuditi vrhunsku uslugu zato smo vrijedno radili na novoj mobilnoj aplikaciji. Kreirali smo aplikaciju za Android i Huawei mobilne telefone, a nešto ranije i za IOS.

Redizajniranu aplikaciju za Android možete preuzeti besplatno u samo nekoliko klikova direktno na Google Playu i Huawei Mobile Servise.

Kraj godine obilježio certifikat bonitetne izvrsnosti

Da smo među najuspješnijim kompanijama u BiH potvrdio nam je Dun & Bradstreet certifikat bonitetne izvrsnosti. Radi se o međunarodno priznatoj potvrdi kvaliteta našeg poslovanja.

Uz ovaj certifikat ponosni i sretni smo završili 2022.

bonitet

Najveće priznanje koje smo dobili i koje svakodnevno dobijamo, su poruke naših čitatelja i poslovnih partnera bez kojih naš rad ne bi bio ni moguć. Hvala vam što ste čitali, dijelili i komentarisali naše članke! Dali ste nam vjetar u leđa.

I u 2023. ćemo se truditi da budemo vaš prozor u svijet i da ispričamo pozitivne priče o uspjehu. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti