Iz tekuće rezerve Budžeta

Odobreno pola miliona KM za iznajmljivanje Microsoft licenci bh. institucijama

28.12.2022. 14:32 / Izvor: Fena
Microsoft licence

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva komunikacija i transporta, donijelo je Odluku o odobravanju 500 hiljada KM iz tekuće rezerve.

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva komunikacija i transporta, donijelo je Odluku o odobravanju 500 hiljada KM iz tekuće rezerve Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2022. godinu, namijenjenih realizaciji Ugovora za iznajmljivanje Microsoft licenci za potrebe institucija BiH za period 2022.–2023. godine.

Vijeće ministara BiH početkom decembra na 80. vanrednoj sjednici usvojilo je Informaciju Ministarstva komunikacija i transporta o postupku javne nabavke "Iznajmljivanje Microsoft licenci za potrebe institucija Bosne i Hercegovine" i zaključilo da će nedostajuća sredstva biti osigurana iz tekuće budžetske rezerve.

Istovremeno je na prijedlog Ministarstva vanjskih poslova donijeta Odluka o odobravanju 25 hiljada KM iz tekuće rezerve Budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2022. godinu.

Sredstva su namijenjena organizaciji prijema povodom novogodišnjeg praznika i sticanja kandidatskog statusa Bosne i Hercegovine za članstvo u Evropskoj uniji. Prijem će biti održan u zgradi Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine do kraja 2022. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti