PODRŠKA OD 2005.

Prigodnom posjetom obilježena uspješna saradnja Raiffeisen banke i Saveza Sumero

29.12.2022. 14:19 / Izvor: Akta.ba
sumero posjeta
OTVORI GALERIJU

Ovogodišnjom novčanom donacijom Banka je doprinijela da je 150 osoba iz 25 različitih lokalnih zajednica bilo uključeno u edukacije.

Kako bi dodatno obilježili dugogodišnju, partnersku saradnju sa Savezom organizacija za podršku osobama s intelektualnim teškoćama SUMERO upriličena je posjeta predstavnika Raiffeisen banke kojoj su prisustvovali: Rainer Schnabl, Belma Hadžiomerović, Amra Tabaković i Haris Čengić. 

"Unapređenje uslova u društvenoj zajednici u kojoj radimo dio je našeg poslovanja u skladu s ESG principima. Na ovaj način nastojimo podići svijest o važnosti podrške onima kojima je to najpotrebnije. Stoga nam je istinsko zadovoljstvo što već 17 godina SUMERO organizaciju podržavamo kako finansijski tako i kroz volonterske aktivnosti naših zaposlenika. Istinski nas raduje kada vidimo napredak u dosadašnjem radu ove organizacije čija je misija zaista humana i usmjerena na socijalno uključivanje osoba s intelektualnim teškoćama kroz razvoj kvalitetnih servisa podrške u lokalnoj zajednici. Ujedno, na ovaj način doprinosimo ispunjenju Ciljeva održivog razvoja UN-a, a posebno desetog cilja u čijem je fokusu smanjenje nejednakosti i osnaživanje inkluzije u društvo", izjavio je Rainer Schnabl, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.

Ovogodišnjom novčanom donacijom Banka je doprinijela da je 150 osoba iz 25 različitih lokalnih zajednica bilo uključeno u edukacije, osnaživanje i rehabilitaciju za samostalni život i aktivno uključivanje u sve društvene tokove.

"Stabilnost i razvoj koji imamo zahvaljujući podršci Raiffeisen banke pomaže nam da nastavimo biti posvećeni svim vrijednostima koje promovira UN Konvencija o pravima osoba sa invaliditetom. Te vrijednosti su najbolje vidljive u lokalnim zajednicama gdje Sumero sa društveno odgovornim kompanijama i mrežom lokalnih partnera širom BiH gradi društvo jednakih mogućnosti. Ponosni smo što Raiffeisen banka kao lider u društveno odgovornom poslovanju u kontinuitetu predstavlja iskrenog saveznika u izgradnji društva gdje osobe s intelektualnim teškoćama imaju izbor i poštovanje", izjavio je Haris Haverić, direktor organizacije Sumero.

Raiffeisen banka još od 2005. godine podržava organizaciju Sumero na različite načine, a ova pozitivna priča predstavlja i afirmativan primjer u zajednici. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti