Doselio se i donio kapital

Izraelski biznismen Kabiri: Izrael je moja domovina, Mostar je moj dom

01.01.2023. 11:52 / Izvor: Fena
aluminij

Izraelski biznismen Amir Gross Kabiri, predsjednik M. T. Abraham Grupe koja je prije dvije godine zakupila postrojenje mostarskog Aluminija.

Izraelski biznismen Amir Gross Kabiri, predsjednik M. T. Abraham Grupe koja je prije dvije godine zakupila postrojenje mostarskog Aluminija, optimističan je kada je u pitanju poslovanje Aluminij Industries, tvrtke nasljednice Aluminija.

- Globalna ekonomija i poslovno tržište imaju cikluse, ali dugoročno, kada zumiramo prema vani, rast je zajamčen. Veći dio posljednje tri godine imali smo koristi od velike potražnje i povoljnih tržišnih uvjeta, no bilo je jasno da će naša industrija prije ili kasnije također biti pod utjecajem globalnih tržišnih uvjeta te prirodnog i poznatog tržišnog ciklusa. Mi smo se stoga pripremili tako da možemo izdržati ova vremena. U takvim vremenima, kada je tržište na niskoj točki, najvažnije je održati stabilnost i zadržati odgovorno razvijanje poslovanja te provedbu našeg strateškog plana koji nadilazi privremeno usporavanje tržišta - kazao je Kabiri u intervjuu za bh. izdanje Večernjeg lista.

Kabiri ističe kako su za njega zaposlenici prioritet te da je to strateška odluka.

- Aluminij posjeduje mnoge prednosti - od naših zaposlenika, preko naše organizacijske kulture i radne etike do činjenice da uvijek razmišljamo nekoliko koraka unaprijed i pazimo da budemo spremni za različite scenarije. Ako sve to pametno iskoristimo tijekom sljedećih 12 mjeseci, što će doista biti vrlo izazovno, kada se gospodarstvo oporavi, a osobno vjerujem da će se to dogoditi uskoro, opet ćemo uživati u odličnim financijskim rezultatima – ustvrdio je prvi čovjek Abraham Grupe.

Osvrnu se i na društvenu situaciju u Bosni i Hercegovini, kazavši kako je Mostar pravi primjer da pripadnici različitih vjeroispovijesti i naroda mogu živjeti i raditi zajedno:

- Tijekom mog nedavnog prijama za Hanuku imali smo goste svih vjerskih i političkih pripadnosti - dokaz da je moguće stvoriti stabilno i uvažavajuće okruženje za sve u BiH. Kao i u mnogim zemljama, postoje političari koji će uvijek pokušavati postići uske i neodržive ciljeve pokušavajući učiniti ovu zemlju nesigurnom. S druge strane, velika većina rukovodstva u BiH usmjerena je na pozitivnu politiku - ponajprije euroatlantske integracije u potrazi za onim što je najbolje za konstitutivne narode BiH, kao i sve ostale građane. Također, čvrsto vjerujem da međunarodna zajednica ima nultu toleranciju prema bilo kakvom pokušaju stvaranja daljnjih podjela na temelju politike radikalizma i to jednostavno neće biti prihvaćeno.

Dodao je kako je BiH zemlja s velikim potencijalom te da planira nastaviti ulagati u mnogim područjima.

- Izrael je moja domovina, Mostar je moj dom i ne planiram otići. Moj jedini cilj je rasti sa zemljom, promovirati jedinstvo i uključivost, stvoriti više radnih mjesta, ulagati u zajednicu i pobrinuti se da mlade generacije budu ponosne na svoju zemlju i da u njoj vide svoju svijetlu budućnost na način na koji je ja vidim. Više sam nego siguran da ćemo to i postići, to je moje opredjeljenje – poručio je predsjednik M. T. Abraham Grupe Amir Gross Kabiri.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti