Sead Đurđević

Potvrđena optužnica protiv bivšeg glavnog likvidatora Službe za zapošljavanje KS

10.01.2023. 12:38 / Izvor: Akta.ba
 Služba za zapošljavanje KS

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Seada Đurđevića zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Seada Đurđevića zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Tereti se da je od početka 2007. do 2016. godine, kao odgovorna osoba i uposlenik JU „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ u svojstvu glavnog likvidatora, novac Službe za zapošljavanje koji je bio namijenjen za ostvarivanje i održavanje više stope zaposlenosti, sa transakcijskih računa bez pravnog osnova uplatio 574.859,78 KM na račun SZR "Bravarsko limarska radnja Brzi“ iako Služba za zapošljavanje sa navedenim poslovnim subjektom nije imala poslovni ugovor - saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva KS.

U saopćenju se navodi da je nakon toga sa računa limarske radnje "Brzi" sa krivotvorenim ovlaštenjem da može podizati gotovinu, svojeručno potpisao naloge za isplatu te za sebe preuzeo novac u iznosu od 572.209  KM.

Dakle, Službu za zapošljavanje je oštetio za 574.859,78 KM.

U optužnici je postupajuća tužiteljica predložila da optuženi isplati navedenu štetu Službi za zapošljavanje.

Za glavni pretres predloženo je saslušanje 14 svjedoka, dva vještaka i izvođenje oko 400 materijalnih dokaza - navodi se u saopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti