Nakon 20 godina rada

Preko 40 radnika "Prevent" Zenica na nezakonit način ostaje bez posla

18.01.2023. 07:38 / Izvor: Akta.ba
prevent

Preko 40 radnika "Prevent" d.o.o Zenica na nezakonit način ostaje bez posla, u kompaniji u kojoj su proveli preko 20 godina.

Preko 40 radnika "Prevent" d.o.o Zenica na nezakonit način ostaje bez posla, u kompaniji u kojoj su proveli preko 20 godina, najavljeno je iz Udruženja građana "Radnički pokret".

S toga će se radnici okupiti u četvrtak 19.1. u 13 sati na lokaciji Goraždanska 84a i iskazati svoje nezadovoljstvo na sastanku s direktorom spomenute firme.

Više od 40 radnika upućeno je "na čekanje", gdje je zaposleniku vijeća poslan dopis o saglasnosti za otkaz, a prema kojem su se radnici izjasnili kako nisu saglasni. Isti stav dalo je i Vijeće radnika.

U međuvremenu osam radnika je dobilo rješenje o otkazu na kućnu adresu, sa obrazloženjem "zbog ekonomske situacije". Također, osobama koje su na bolovanju uručen je nezakonit otkaz.

"Oštećeni radnici obratili su se za pomoć Udruženju građana "Radnički pokret", kako bi zaštitili svoja prava, u čemu će pomoći i stručni advokatski tim, koji će ukazati na nezakonite aktivnosti u spomenutom otkazu", izjavio je predsjednik UG "Radnički pokret" Dražan Pejaković.

Članak nije dostupan za besplatno čitanje. Ukoliko želite pročitati članak kliknite za više opcija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti