Odabrali lokaciju

Evo gdje će se u Tuzli graditi prvi prodajni objekat Lidla

18.01.2023. 14:19 / Izvor: tuzlanski.ba
lidl

Njemački trgovački gigant Lidl planira otvaranje prodajnih objekata širom Bosne i Hercegovine, a među lokacijama se našla i Tuzla.

Njemački trgovački gigant Lidl planira otvaranje prodajnih objekata širom Bosne i Hercegovine, a među lokacijama se našla i Tuzla. Vijest o dolasku Lidla u Bosnu i Hercegovinu obradovala je brojne građane, a naročito one u čijem gradu će poznati njemački brend graditi svoje objekte.

Njemačka kompanija Lidl, koja je 2021. godine registrovala svoju firmu u BiH u nekoliko gradova, planira početkom 2024. godine istovremeno otvoriti najmanje šest prodajnih centara širom BiH. Iz Lidla su ranije za medije u BiH naveli kako njihov koncept nailazi na veliko odobravanje potrošača u Bosni i Hercegovini.

Podsjetimo, Lidl je već započeo sa gradnjom poslovnog objekta na području Bijeljine, a radove izvodi tuzlanska kompanija “Tehnograd” d.o.o., te skladišno-distribucijskog centra u Kiseljaku.

U Sarajevu će Lidl graditi prodajni centar na prostoru koji je bio u vlasništvu Energoinvesta u sarajevskoj Općini Novi Grad, o čemu je portal Akta.ba prvi izvjestio.

Također, ovaj poznati trgovački lanac zainteresovan je i za pdručje Trebinja gdje bi se trebao izgraditi prodajni centar sa pratećim objektima i u neposrednoj blizini velikog kružnog toka uz magistralni put ka Dubrovniku i Herceg Novom.

Kako saznaje Tuzlanski.ba Lidl je odabrao i lokaciju u Tuzli, a u toku su ispitivanja terena, nakon čega će se pristupiti čišćenju i pripremi terena za prve građevinske radove njemačkog trgovačkog lanca. 

Naime, u pitanju je lokacija u naselju Miladije na adresi Husinskih Rudara 138, odnosno na mjestu gdje je nekad bilo sjedište “Metalotehne d.d. Tuzla”.

Ukoliko sve bude išlo po planu otvorenje Lidlovog prodajnog centra u Tuzli možemo očekivati počektom naredne godine iako je bilo ranije predviđeno da prvi prodajeni objekti budu otvoreni u posljednjoj sedmici septembra ove godine.

Prema navedenom, Lidl u Tuzli će biti pozicioniran između druga dva trgovačka centra Bingo City Centra i tržnog cntra Belamionix koji je u izgradnji na lokaciji bivše tvornice “Guming”. 

Kompanija Lidl BH povećala je kapital na skoro 100 miliona KM. Prema najnovijem rješenju, kapital kompanije iznosi 98,8 miliona KM što je dvostruko više u odnosu na prethodno stanje.

Sav kapital kompanije u BiH je u novcu. Rast kapitala ukazuje na ozbiljne namjere njemačkog investitora u BiH, uprkos činjenici da izgradnja objekata napreduje sporije nego što se očekivalo.

Njemačka kompanija Lidl dugoročno za cilj ima da otvori ukupno oko 30 prodajnih objekata u Bosni i Hercegovini.

Kada je u pitanju Tuzlanski kanton postoji velika vjerovatnoća da će Lidl graditi objekat i na području Živinica ukoliko pronađu adekvatnu lokaciju. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti