Potvrda kvalitenom radu

Holdina d.o.o. Sarajevo drugu godinu za redom nositelj priznanja Poslodavac Partner

23.01.2023. 15:00 / Izvor: Akta.ba
holdina

U decembru 2022. godine Holdini je drugu godinu za redom dodijeljeno priznanje - Certifikat Poslodavac Partner (CEP).

U decembru 2022. godine Holdini je drugu godinu za redom dodijeljeno priznanje - Certifikat Poslodavac Partner (CEP) od strane vodeće hrvatske grupacije SELECTIO specijalizirane za savjetovanje u ljudskim resursima.

SELECTIO certifikacijski tim je u toku 2022. godine izvršio evaluaciju ključnih procesa i razvijenosti HR praksi kompanije Holdina kroz sedam oblasti: privlačenje i zapošljavanje, onboarding i razvoj zaposlenika, angažiranost i zadovoljstvo zaposlenika, transformacija i razvoj, zadržavanje i nagrađivanje, odlazak i povratak, te strateško planiranje ljudskih resursa.

U certifikacijskom procesu Holdina se posebno istakla sa pristupom strateškom pozicioniranju, razvojem savremenih HR praksi, angažiranosti zaposlenika i njihovom karijernom razvoju, primjenom mnogobrojnih digitalnih rješenja u upravljanju ljudskim resursima te postojanju različitih oblika benefita za radnike čime se potiče zdrav život zaposlenika te balans njihovog privatnog i poslovnog života.

Holdina je nositelj ovog prestižnog priznanja od aprila 2021. godine a recertifikacijom je još jednom potvrđen visok standard kvalitete i kontinuirano unapređivanje u segmentu upravljanja ljudskim resursima.

Priznanje u ime Holdine je preuzela direktorica Ljudskih resursa Selma Hadžović koja je povodom toga izjavila: "Vrlo sam ponosna na svoj tim i našu kompaniju jer smo još jednom uspješno prošli ovu prestižnu certifikaciju koja predstavlja ne samo potvrdu našeg rada već i dodatni poticaj da nastavimo s daljnjim razvojem kvalitetnih praksi u upravljanju ljudskim resursima. Na ovaj način još jednom dokazujemo da smo kontinuirano posvećeni implementiranju i daljnjem razvoju pozitivnih HR praksi imajući u vidu njihov učinak na sveobuhvatnu dobrobit naših zaposlenika, dugoročnu održivost i razvoj naše kompanije“ .

Certifikat Poslodavac Partner (CEP) je nezavisno priznanje struke koje se dodjeljuje poslodavcima na temelju ocjene razvijenosti njihovih praksi upravljanja ljudskim resursima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti