Prvi zimski program u BiH

TUI grupacija započela letove iz Londona za Sarajevo

24.01.2023. 08:13 / Izvor: Akta.ba
TUI

TUI jedna od vodećih svjetskih turističkih grupacija, pokrenula je potpuno novi i prvi zimski program u Bosni i Hercegovini.

TUI jedna od vodećih svjetskih turističkih grupacija, pokrenula je potpuno novi i prvi zimski program u Bosni i Hercegovini. 

Uspostavljen je let iz London Gatwicka za Sarajevo što je ljubitelje skijanja, snowboarding-a i ostalih zimskih aktivnosti odmah navelo da slete u Sarajevo i uživaju u našim Olimpijskim ljepoticama.

Sedmični program vodi Crystal Ski, najveći britanski ski tour operator, a uključuje Bjelašnicu i Jahorinu kao dva glavna ski centra u našoj zemlji.

Odluka TUI-a je rezultat uspješnih pregovora koje je aerodrom Sarajevo započeo sa navedenom aviokompanijom u maju tekuće godine na evropskom Routes-u u Bergenu, kao i inovativne sheme poticaja koju nudi Međunarodni aerodrom Sarajevo, a koja je razvijena 2022. godine u partnerstvu s USAID-ovim Projektom razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini (Turizam). 

Ova inovativna shema omogućava aviokompanijama i turoperaterima da vrše operacije svojom flotom aviona po konkurentnim cijenama, što Bosnu i Hercegovinu čini još privlačnijom, atraktivnijom i pristupačnijom  evropskom destinacijom.

Turistima koji su stigli ovim letom, podijeljeni su prigodni pokloni domaćeg branda Lasta, zatim pokloni naših partnera Turističke zajednice Kantona Sarajevo te The Hub of Fine Arts, saopćeno je iz sarajevskog aerodroma.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti