Nastavak saradnje

Vlada BPK-a Goražde posjetila privredne subjekte u industrijskoj zoni "Pobjeda"

26.01.2023. 13:33 / Izvor: Fena
Goražde

Delegacija Vlade BPK Goražde, predvođena premijerom Edinom Ćulovom, posjetila je privredne subjekte na lokalitetu Industrijske zone "Pobjeda" u Goraždu.

Delegacija Vlade Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde, predvođena premijerom Edinom Ćulovom, posjetila je privredne subjekte na lokalitetu Industrijske zone "Pobjeda“u Goraždu.

Sa menadžmentom firmi UNIS "Ginex“ d.d., “Pobjeda Technology“, “Tvornica alata Goražde“ i “Pobjeda Rudet“, razgovarano je o mogućim načinima saradnje s ciljem stvaranja boljeg poslovnog okruženja na području kantona i povećanja broja zaposlenih.

Iskazana je obostrana spremnost za nastavak saradnje koja će doprinijeti stvaranju boljih uslova za poslovanje privrednih subjekata koji na lokalitetu ove industrijske zone upošljavaju više od 1.800 radnika te stvaranju pretpostavki za proširenje kapaciteta proizvodnje i otvaranje novih radnih mjesta.

"Veliko zadovoljstvo nam je bilo čuti da su sve ove firme u velikom usponu kada je u pitanju unapređenje proizvodnje, ali i poboljšanje materijalnog položaja radnika. Dakle, sve ide u pozitivnom smjeru, a Vlada BPK Goražde će u skladu s mogućnostima i dalje nastaviti da pruža podršku", istakao je Ćulov.

Da bi razvoj mogao biti još intezivniji ukoliko bude podrške, naglašeno je u kompaniji “Pobjeda Rudet“ koja trenutno upošljava oko 350 radnika.

"Povoljno kreditiranje koje bi se iskoristilo za ulaganje u nove investicije u narednom periodu bilo bi od velikog značaja za proširenje kapaciteta kako bi se ispoštovali zahtjevi tržišta", naglasio je savjetnik direktora za finansijska pitnja kompanije “Pobjeda Rudet“ Mirsad Agović.

Istaknuto je da ova kompanija nema prostora za proširenje proizvodnih kapaciteta, ali iz menadžmenta ukazuju na neophodnost rješavanja problema skladištenja proizvoda te unapređenja obrazovnog procesa, kao i stručnog usavršavanja učenika prema potrebama tržišta rada.

"Nastojat ćemo pružiti podršku rješavanju problema kada je u pitanju skladištenje, ali i unaprijediti obrazovni proces u školama kako bi se obezbijedio budući kadar za potrebe tržišta rada", kazao je premijer Edin Ćulov.

Između ostalog, u cilju zaštite okoliša, razgovarano je i o pitanjima tretmana otpadnih voda s lokaliteta Industrijske zone "Pobjeda“.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti