Najveća investicija

Efendić i Jusufović obišli gradilište ASA bolnice, otvaranje 25. novembra

26.01.2023. 17:16 / Izvor: Akta.ba
asa bolnica
OTVORI GALERIJU

Načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić i direktor projekta ASA Bolnice profesor Rasim Jusufović posjetili su gradilište prve privatne bolnice.

Načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić i direktor projekta ASA Bolnice profesor Rasim Jusufović posjetili su danas gradilište prve privatne bolnice, čije se otvaranje očekuje 25. novembra.

Efendić je kazao da je izgradnja bolnice najveća investicija u oblasti zdravstva u BiH, budući da vrijedi više od 100 miliona KM.

"To je značajan iskorak za naš zdravstveni sistem i sretan sam da se dešava u našoj općini. Za nas je to važna investicija, prvenstveno za građevinski sektor, jer upošljava stotine građevinskih radnika. Također, dobijamo i modernu bolnicu koja će postati integralni dio zdravstvenog sistema te će stvoriti preduslove za modernizaciju zdravstvenog sistema", kazao je Efendić.

Dodao je da je objekt u potpunosti opremljen savremenim komunikacionim tehnologijama, koji će omogućiti lakšu komunikaciju između pacijenata, doktora i porodice.

Bolnica će, naglasio je, imati hitnu pomoć, porodilište te će pružati brojne usluge koje trebaju građanima.

"Ova bolnica će biti primjer kako se treba boriti za svakog pacijenta, dok se neki trude da pacijenti idu od njih", kazao je.   

Direktor projekta ASA bolnice profesor Rasim Jusufović istakao je da radovi teku prema planu te da trenutno rade na obradi podataka koje su dobili tokom raspisanog oglasa za upošljavanje radne snage.

"Pozitivno smo iznenađeni reakcijom i brojem prijavljenih", istakao je.

Poslije toga, dodao je, instalirat će medicinsku opremu te otvoriti bolnicu 25. novembra.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti