Fokus na saradnju

EBRD nastavlja podršku Bosni i Hercegovini kroz projekte i investicije

01.02.2023. 08:00 / Izvor: Fena
ebrd

Predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto razgovarala je jučer u Sarajevu s izaslanstvom Europske banke za obnovu i razvoj.

Predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto razgovarala je jučer u Sarajevu s izaslanstvom Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), predvođenim predsjednicom EBRD-a Odile Renaud-Basso.

Krišto je upoznala predsjednicu EBRD-a Renaud-Basso s aktualnom političkom i ekonomskom situacijom u Bosni i Hercegovini. Zahvalila je EBRD-u na kontinuiranoj potpori i dosadašnjem angažmanu u Bosni i Hercegovini, posebice na financijskoj potpori infrastrukturnim projektima, socioekonomskim reformama i potpori gospodarstvu. Izrazila je interes bh. strane da se poboljša suradnja naše zemlje s EBRD-om.

Krišto je istaknula opredjeljenje Vijeća ministara BiH da nastavi rad na reformskim procesima i europskim integracijama, usmjerenim na političku stabilnost i gospodarski rast.

Tijekom susreta razgovaralo se i o investicijskim planovima za iduće razdoblje, s posebnim fokusom na intenziviranje suradnje institucija BiH i EBRD-a na stvaranju povoljne klime za rast ekonomije u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz VMBiH. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti