Internacionalizacija i digitalizacija

Poziv bh. kompanijama za učešće u projektu "EXPO-DIGIT"

02.02.2023. 09:24 / Izvor: Akta.ba
EXPO DIGIT

Opći cilj projekta je unapređenje konkurentnosti kroz povećan nivo internacionalizacije i digitalizacije.

Vanjskotrgovinska/ Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine implementira projekat "EXPO-DIGIT – Podrška bh. kompanijama u internacionalizaciji i digitalizaciji“ i poziva zainteresirana mala i srednja poduzeća iz metaloprerađivačkog i drvoprerađivačkog sektora iz BiH da se prijave za učešće u projektu.

Projekat EXPO-DIGIT zajednički finansiraju Evropska unija i Vlada Savezne Republike Njemačke kroz EU4BusinessRecovery projekat, a provode ga GIZ, UNDP i ILO.

Opći cilj projekta je unapređenje konkurentnosti kroz povećan nivo internacionalizacije i digitalizacije metaloprerađivačkih i drvoprerađivačkih kompanija u Bosni i Hercegovini.

Ukupno trajanje projekta je 10 mjeseci, počevši od 09.09.2022. do 08.07.2023.

Specifični ciljevi projekta relevantni za ovaj poziv su:

• Omogućiti bh. kompanijama iz metaloprerađivačkog i drvoprerađivačkog sektora da, sprovođenjem programa razvoja izvoza uz podršku projekta, uspostave nove međunarodne poslovne  kontakte na ciljnom tržištu

• Omogućiti bh. kompanijama iz metaloprerađivačkog i drvoprerađivačkog sektora da bolje koriste alate digitalnog marketinga u cilju uspostavljanja novih međunarodnih poslovnih kontakata i sticanja novih klijenata/kupaca na međunarodnom tržištu

• Povećati izvoz krajnjih korisnika u sektorima metaloprerade i drvoprerade.

Bh. kompanije koje, između ostalih kriterija navedenih u pozivnom pismu, ispunjavaju i kriterije šifre djelatnosti mogu u Prijavnom obrascu iskazati interes za učešćem u jednoj ili obje aktivnosti projekta, ali učešće je moguće u samoj jednoj aktivnosti (bilo programu razvoja izvoza ili podršci u digitalnom marketingu).

Zavisno o broju i kvaliteti prijava, kompanija će biti odabrana za aktivnost u kojoj za nju postoje bolje mogućnosti i očekivani efekti unapređenja.

Popunjen i ovjeren prijavni obrazac (potpisom i pečatom firme), te prateća dokumentacija dostavlja se skenirana putem e-maila na adrese: lejla.mededovic@komorabih.ba – Za kompanije iz drvoprerade, ili aida.vidimlic@komorabih.ba – Za kompanije iz metaloprerade.

Rok za dostavu aplikacije je: 14.2.2023. godine u 16.00 sati.

U skladu sa kriterijima iz ovog poziva i procedurom projekta, pristigle prijave razmatrat će Komisija za odabir učesnika u projektu. Prijave koje ne sadrže sve navedene elemente, smatraju se nepotpunim i neće biti uzete u razmatranje. Kandidati će blagovremeno biti obaviješteni o rezultatima izbora.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti