Jačanje kapaciteta

SERDA će podržati rad 20 poslovnih subjekata u okviru business startup centra

02.02.2023. 12:37 / Izvor: Fena
serda

Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA podržat će rad 20 poslovnih subjekata tokom 12-mjesečnog programa.

U okviru inovativnog business startup centra za početnike u biznisu sa područja Kantona Sarajevo, Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA podržat će rad 20 poslovnih subjekata tokom 12-mjesečnog programa, koji će započeti u prvoj polovini marta.

Inovativni business startup centar uspostavljen s ciljem jačanja ljudskih kapaciteta, znanja i vještina inovativnih poslovnih subjekata na području Kantona Sarajevo, omogućavanjem pristupa širokom spektru usluga namijenjenih razvoju i rastu početnika u biznisu koje su već razvijene u Sarajevskoj regionalnoj razvojnoj agenciji, objedinjavanjem modela poslovnog centra, inkubatora, otvorenog zajedničkog radnog prostora (coworking space) i startup akceleratora.

Harun Rizvanbegović, senior menadžer u SERDA-i, kazao je Feni da će podrška odabranim poduzetnicima koji će biti primljeni u Inovativni startup business centar uključivati  radni prostor, sa svom potrebnom uredskom infrastrukturom, upotrebu sala za sastanke, sala za konferencije, kao i seminare i edukacije te usluge mentorstva i savjetodavne usluge.

"Tu je i povezivanje sa različitim partnerima u inostranstvu iz različitih inovativnih sektora i oblasti, podrška pronalaženju i korištenju bankarskih i kreditinih izvora finansiranja, osposobljavanje i podrška u kreiranju projektnih prijedloga za finansiranje proizvoda/usluga iz fondova EU, podrška u promociji i izradi promo materijala, B2B povezivanje i prisustvo brojnim skupovima, konferencijama, sajmovima u kojima SERDA i njeni partneri učestvuju, ali i učešće u ostalim aktivnostima koje provodi SERDA", rekao je Rizvanbegović.

Ističe da je trajanje korištenja usluga Inovativnog startup business centra  12 mjeseci, sa mogućnošću produženja, a do 24. februara prijaviti se mogu  mikro, mala i srednja preduzeća sa područja Kantona Sarajevo, s tim da će prednost prilikom odabira imati inovativne, uspješne, brzorastuće i izvozno orijentirane firme. Pored navedenog, prednost će imati i firme koje vode osobe do 35 godina starosti i žene.

Nisu prihvatljive startup firme koje imaju registrovanu osnovnu djelatnost u oblasti: trgovine na veliko i malo, namjenske industrije, proizvodnje i prerade duhana, proizvodnje i prerade alkohola i igara na sreću.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti