Očuvati poziciju domaćih brendova na tržištu Zapadnog Balkana

06.02.2023. 08:49 / Izvor: Akta.ba
brendovi

U Privrednoj komori Crne Gore održana je 24. sjednica Upravnog odbora Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana.

U Privrednoj komori Crne Gore održana je 24. sjednica Upravnog odbora Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana (KIF ZB), kojoj su prisustvovali potpredsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore BiH Ahmet Egrlić i generalni sekretar Nihad Bajramović.

Razgovarano je o aktuelnim pitanjima saradnje u okviru ekonomija država članica, a na sjednici je za novog predsjednika Upravnog odbora izabran predsjednik Privredne komore Kosova Lulzim Rafuna, koji će na ovoj poziciji naslijediti dosadašnjeg predsjednika Privredne komore Srbije Marka Čadeža.

Delegacija Upravnog odobra posjetila je i kompaniju Voli Trade, koja je najveći crnogorski poslodavac u privatnom vlasništvu. Predstavnici KIF ZB su tokom razgovora istakli nastojanje da ova asocijacija integriše poslovnu zajednicu regiona te zalaganje za stvaranje uvjeta za nesmetan protok roba, modernizaciju graničnih prijelaza i unaprjeđenje infrastrukturnih veza između država ovog područja. Istaknuto je da bi bilo dobro osnažiti saradnju među domaćim trgovinskim lancima, kao i uspostaviti zajednički regionalni žig kvaliteta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti