NAJVEĆA CINKAONA U REGIJI

Poslovno čudo u srcu Bosne: Poznatoj kompaniji vraćen stari sjaj

12.02.2023. 11:24 / Izvor: Akta.ba
dobojinvex

Svoje poslovne snove Mirsad Durmić je davno ostvario. Njegov DMDE najveća je prevoznička firma u BiH odlučila je investirati u biznis koji na najbolji obnavlja život u Doboju.

Svoje poslovne snove Mirsad Durmić je davno ostvario. Njegov DMDE najveća je prevoznička firma u BiH odlučila je investirati u biznis koji na najbolji obnavlja život u Doboju. Hrabro i društveno odgovorno Durmić je odlučio ponovo na noge podići najveću cinkaonu u regiji.

Za kratko vrijeme današnji Dobojinex krenuo je stopama slave nekadašnjeg Energoinvestovog čeda koje je proizvodilo stubove i dalekovode, piše "Ljudski.ba".

Sa nešto više od 30 posto iskorištenosti kapaciteta ova firma je prošlu godinu završila pozitivnim poslovanjem. Više od dobiti raduje činjenica da se vraća povjerenje lokalnog stanovništva i nada o mogućnosti da se u BiH živi dobro od svog rada.

 

Trenutno je zaposleno 70 ljudi. Tu su ljudi iz okolnih mjesta, povratnici u Doboj, ali i radnici koji su napustili poslove u inostranstvu kako bi opet bili svoji na svome.

- Ja i moja dva brata smo radili u Sloveniji isti posao. Kada se otvorila ova firma i kada se vidjela ozbiljnost vlasnika odlučili smo da se vratimo i živimo sa svojim porodicama. Naše kuće su desetak kilometara odavde i nismo se pokajali, za Ljudski.ba je ispričao Milan Vasiljević.

Posao u Dobojinexu je dobio i 70 postotni invalid malić. Kao dijete postao je žrtva mina. Ostao je bez noge. To nije bila prepreka da u ovoj firmi brzo napreduje i zarađuje plaću o kojoj je samo mogao sanjati.

 

 

"Ovdje niko ne gleda jesi li invalid, već kako radiš i kakav si čovjek. Vratio sam se u Doboj, mijenjao poslove da preživim i sada sam konačno našao svoj mir. Ovo je Jugoslavija u malom", kaže Malić Bradarić.

Sretni radnici i zadovoljna lokalna zajednica za vlasnika firme je važnije od dobiti. Priču o cinkaoni i njenim radnicima pogledajte u nastavku.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti