Intenziviranje trgovinske razmjene

Članovi Predsjedništva BiH i Erdogan za jačanje ekonomske saradnje

25.02.2023. 08:11 / Izvor: Akta.ba
predsjedništvo bih

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovini boravili su danas u radnoj posjeti Republici Turskoj, na poziv turskog prеdsјеdnikа Recepa Tayyipa Erdoğana.

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovini boravili su u radnoj posjeti Republici Turskoj, na poziv turskog prеdsјеdnikа Recepa Tayyipa Erdoğana. 

Članovi Predsjedništva BiH ponovo su izrazili duboko žaljenje zbog gubitka velikog broja ljudskih života i imovine usljed razornih zemljotresa koji su pogodili Tursku, te iskazali solidarnost sa građanima i vlastima ove zemlje. 

Predsjednik Republike Turske zahvalio je građanima Bosne i Hercegovine na iskazanoj podršci i nesebičnoj pomoći pruženoj u ovim teškim trenucima za Tursku. 

Tokom sastanka na kojem je razgovarano o aktuelnoj situaciji u BiH, regiji i svijetu, članovi Predsjedništva BiH upoznali su predsjednika Republike Turske i sa aktivnostima i zadacima koji se nalaze pred institucijama na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini. 

Posebna pažnja bila je usmjerena na teme vezane za jačanje ekonomske saradnje dviju zemalja u kontekstu intenziviranja trgovinske razmjene i realizacije dosadašnjih, kao i mogućnostima pokretanja novih investicionih projekata. 

Izraženo je zadovoljstvo dinamikom i razvojem odnosa sa Turskom, sa kojom Bosna i Hercegovina  ima najviše zaključenih i ratifikovanih ugovora, te ukazano na potrebu nastavka dobre privredne saradnje i kroz povezivanje poslovne zajednice dviju zemalja. 

"Članovi Predsjedništva BiH su istakli da je radna posjeta Republici Turskoj još jedna potvrda uspješnih i stabilnih odnosa dvije zemlje, te izrazili zahvalnost predsjedniku Republike Turske za podršku Bosni i Hercegovini", saopćeno je iz Službe za odnose sa javnošću Predsjedništva BiH.   

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti