33. Svjetski sajam degustacije

Voda iz Tešanjskih vrela osvojila zlatnu medalju na sajmu u SAD-u

27.02.2023. 07:35 / Izvor: Akta.ba
tešanj

Vode su ocjenjivali certificirani degustatori sajma obučeni da kušaju svaku vodu prema smjernicama sličnim onima u degustaciji vina.

Gazirana mineralna voda Dijamant iz Tešanjskih vrela d.o.o. osvojila je prvo mjesto na 33. Svjetskom sajmu degustacije voda u Berkeley Springsu (SAD), koji je održan od od 23. do 26. februara 2023, saopćeno je iz kompanije.

Vode su ocjenjivali certificirani degustatori sajma obučeni da kušaju svaku vodu prema smjernicama sličnim onima u degustaciji vina.

Direktor Tešanjskih vrela d.o.o. Ibro Omerbašić izjavio je da je kvalitet njihove vode vrhunski, sve procese proizvodnje su digli na viši nivo i nakon nekoliko godina odlučili su izaći na ocjenjivanje sa vodama koje su godinama bile nosioci medalja.

"Presudno je bilo ono u što vjerujemo sve ove godine, a to je da Dijamant ima vrhunski kvalitet i to su stručni ljudi i žiri na ovome sajmu prepoznali i nagradili zlatnom medaljom. Zlatna medalja je ono šta o nama kažu oni koji se razumiju u kvalitetu vode", naveo je Omerbašić.

Neke prodaje reklama, vodu Dijamant prodaje kvalitet, kazali su.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti