Opcije prelaska

Moguća promjena tarife za kupce iz kategorije ostale potrošnje

01.03.2023. 09:42 / Izvor: SRNA
RERS

Regulatorna komisija za energetiku Republike Srpske (RERS) uputila je dopis distributerima da određenim kupcima predoče moguće opcije.

Regulatorna komisija za energetiku Republike Srpske (RERS) uputila je dopis distributerima da određenim kupcima predoče moguće opcije da prelaskom u prvu tarifnu grupu, u kojoj se obračunska snaga utvrđuje mjerenjem, postignu određene uštede.

Ovo se prije svega može odnositi na kancelarije različitih udruženja, vjerske objekte u seoskim područjima, male zanatlije kao što su obućari, krojači i slično, saopšteno je iz Regulatorne komisije za energetiku.

Riječ je o kupcima iz kategorije ostale potrošnje kojima se obračunska snaga ne utvrđuje mjerenjem, a imaju izuzetno malu ili povremenu potrošnju.

"Komisija je uputila dopis operatorima distributivnih sistema – distributerima da u cilju smanjenja troškova obračunske snage za kupce i realnog planiranja potrebne snage i energije za elektrodistributivni sistem preduzmu potrebne aktivnosti koje bi kupcima iz kategorije ostale potrošnje 2, 3, 6. i 7. tarifna grupa, kojima se obračunska snaga ne utvrđuje mjerenjem, a imaju izuzetno malu ili povremenu potrošnju, predočili moguće opcije da prelaskom u prvu tarifnu grupu, u kojoj se obračunska snaga utvrđuje mjerenjem, postignu određene uštede", navedeno je u saopštenju.

Komisija je pozvala krajnje kupce da se obrate nadležnom distributeru za više informacija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti