Glavni brend rakija šljivovica

Agro destil iz Laktaša izlagaće na sajmu ProWein u Diseldorfu

02.03.2023. 07:40 / Izvor: Akta.ba
Agro destil

Predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Zdravko Marinković sa saradnicima posjetio je kompaniju Agro destil.

Kompanija Agro destil iz Laktaša, koja se bavi proizvodnjom voćnog destilata i rakija, izlagaće pod okriljem Vanjskotrgovinske komore BiH na Sajmu ProWein koji će od 19. do 21. marta biti održan u Diseldorfu u Njemačkoj.

Predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Zdravko Marinković sa saradnicima posjetio je kompaniju Agro destil, u kojoj se godišnje proizvede oko 120.000 litara rakije, saopšteno je iz Komore.

Glavni brend je rakija šljivovica koja čini 80 odsto proizvodnje, a voće koje se koristi u proizvodnji je iz voćnjaka pod Kozarom koji se prostire na 100 hektara i u kojem je 80.000 stabala šljive čačanskih sorti i 20.000 stabala kruške viljamovke.

Iz Komore navode da su se proizvodi ove kompanije našli na mnogim tržištima među kojima su srbijansko, crnogorsko, hrvatsko, austrijsko, njemačko, dansko, ali i zahtjevno - kinesko.

Tokom sastanka i obilaska proizvodnog pogona, predstavnici Komore i menadžmenta kompanije upoznali su se o trenutnim aktivnostima, ali i planovima za skoriju i dalju budućnost.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti