Najstarija mikrokreditna organizacija

MI-BOSPO slavi 27 godina uspješnog rada i posvećenosti klijentima

13.03.2023. 08:10 / Izvor: Akta.ba
mi bospo

Mikrokreditna fondacija MI-BOSPO slavi rođendan, puni velikih 27 godina uspješnog rada i posvećenosti klijentima.

Mikrokreditna fondacija MI-BOSPO danas slavi rođendan, puni velikih 27 godina uspješnog rada i posvećenosti klijentima.

"MI-BOSPO je danas organizacija koja uspješno sarađuje sa 26.000 aktivnih klijenata, koja zapošljava 204 radnika, sa sjedištem u Tuzli i mrežom od  40 ureda, plasira kredite u 90 opština u Bosni i Hercegovini. Ponosni smo na činjenicu da smo najstarija mikrokreditna organizacija u našoj državi i to je nešto što vrlo rado spominjemo, a posebno danas, na naš rođendan", rekao je Safet Husić, direktor MKF MI-BOSPO.

Od samog postanka MI-BOSPO ima isti fokus, usmjerenost na žene, osnaživanje i poduzetništvo i to uspješno čini punih 27 godina. MI-BOSPO pruža finansijske usluge klijentima, konstantno inovira kreditnu ponudu, osmišljava načine i alate za pružanje podrške mladima koji su veliki potencijal, a sve sa ciljem što bolje i kvalitetnije usluge, kao i jačanja ekonomije države. Tokom dosadašnjeg poslovanja MI-BOSPO je sarađivao sa 126.000 klijenata, a od toga 73% čine žene.

MI-BOSPO je izabrao putanju na kojoj su glavni putokazi: povjerenje, poštovanje i odgovornost, humanost, timski rad, inovativnost i naravno transparentnost. Neizmjerno smo zahvalni na povjerenju naših klijenata, poštovanju, uspostavili smo dugoročne odnose koje cijenimo, gradimo i čuvamo, i koji su naš najvažniji kapital za budućnost.

"MI-BOSPO je stabilna i respektabilna organizacija koja sarađuje sa renomiranim stranim razvojnim finansijskim institucijama, domaćim bankamam kao i raznim međunarodnim finansijskim fondovima. Uspješnim i stabilnim poslovanjem nastavlja raditi na promociji i osnaživanju poduzetništva i jačanju bh. ekonomije. Puno uspjeha želim svim našim klijentima, našim radnicima, poslovnim partnerima, svima sa kojima MI-BOSPO sarađuje", dodaje Husić.

U slavljeničkom duhu, inspirisan uspjesima svojih klijenata, MI-BOSPO nastavlja sa istom posvećenošću i ustrajnošću, biti potpuna podrška klijentima, postajući njihova desna ruka na putu ka uspjehu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti