Pionirska inicijativa

UniCredit stručnjaci iz 11 zemalja uspješno završili prvu ESG akademiju

15.03.2023. 11:56 / Izvor: Akta.ba
unicredit

ESG akademija na engleskom jeziku pionirska je inicijativa za obrazovanje rukovodilaca u jugoistočnoj Europi.

Četrdeset UniCredit stručnjaka iz 11 zemalja - Bosne i Hercegovine, Austrije, Bugarske, Hrvatske, Češke,Mađarske, Italije, Rumunije, Rusije, Srbije i Slovenije - ponosno je diplomiralo na prvoj multinacionalnoj ESG akademiji, sveobuhvatnom programu certifikacije koji je realizovan u saradnji sa Fakultetom za ekonomiju i poslovnu administraciju pri Sveučilištu “Sv. Kliment Ohridski” u Sofiji.

ESG akademija na engleskom jeziku pionirska je inicijativa za obrazovanje rukovodilaca u jugoistočnoj Europi.

Profesori iz Bugarske, Grčke, Holandije i Belgije pružili su savremena praktična znanja u 5 modula iz oblasti Održivih finansija; ESG menadžmenta, Okolišnog stuba održivosti; Zelene i cirkularne ekonomije; Društvenog stuba održivosti; ESG izvještavanja i podataka.

"Fakultet za ekonomiju i poslovnu administraciju Univerziteta u Sofiji i njegov ESG laboratorij, koji vodi vanr. prof. dr. Marina Stefanova, ponosni je akademski partner UniCredita u njegovom programu edukacije o održivosti. Vjerujem da je ovaj projekat tek početak, jer akademska zajednica i UniCredit imaju još mnogo toga zajedno da urade. Također vjerujem da će se i mnoge druge kompanije ugledati na UniCredit", rekao je vanredni profesor dr. Atanas Georgiev, dekan Fakulteta za ekonomiju i poslovnu administraciju Univerziteta u Sofiji, prilikom zvanične ceremonije dodjele diploma. 

IVAN TORDIVO

Ivan Tordivo 

"ESG akademija u skladu je s ključnim stubom UniCredit Unlocked strategije – uključiti održivost u sve što radimo. Ono što me čini naročito ponosnim jeste da je svih 40 polaznika uspješno diplomiralo. S obzirom na izazovan nastavni plan i program, ovo je jasan znak odgovornosti koje naši ljudi imaju u pogledu svog razvoja. Štaviše, imali smo učesnike iz dosta različitih struktura i nivoa u organizaciji, što je pokazatelj kulture cjeloživotnog učenja koju njegujemo u UniCreditu", komentirao je Ivan Tardivo, direktor odjela Ljudskih potencijala i korporativne kulture UniCredita za zemlje centralne i istočne Europe. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti