PRIMOPREDAJA CNC MAŠINE

Saradnjom do bolje konkurentnosti radne snage u SBK

29.03.2023. 14:58 / Izvor: Akta.ba
sbk

U okviru projekta "Saradnjom do bolje konkurentnosti – SBK", koji realizuje Lokalno partnerstvo zapošljavanje SBK/KSB (LPZ SBK), u Travniku je održana prigodna svečanost u povodu primopredaje CNC mašine za potrebe Srednje mješovite tehničke škole Travnik.

U okviru projekta "Saradnjom do bolje konkurentnosti – SBK", koji realizuje Lokalno partnerstvo zapošljavanje SBK/KSB (LPZ SBK), u Travniku je održana prigodna svečanost u povodu primopredaje CNC mašine za potrebe Srednje mješovite tehničke škole Travnik. Oprema je nabavljena u cilju što kvalitetnije obuke kandidata u skladu sa novim modulima za CNC operatere kao i za kvalitetniji praktični rad i učenje učenika u redovnom obrazovnom procesu.

Program obuke i stručnog usavršavanja za CNC operatere u SBK/KSB je samo jedna od aktivnosti predviđenih projektom "Saradnjom do bolje konkurentnosti – SBK" koja treba da doprinese povećanju konkurentnosti radne snage u SBK/KSB. U okviru Projekta planirano je provođenje obuke za minimalno 30 nezaposlenih lica prijavljenih na evidenciji Zavoda za zapošljavanje SBK/KSB po novom programu osposobljavanja koji je odobren od nadležnog ministarstva. Poziv za kandidate je u toku.

sbk

Projekat Saradnjom do bolje konkurentnosti – SBK" implementira Lokalno partnerstvo za zapošljavanje SBK/KSB (LPZ SBK) koga čine: Regionalna ekonomska zajednica „REZ“ d.o.o. (vodeći partner), Služba za zapošljavanje SBK/KSB, Ministarstvo za privredu SBK/KSB, Sveučilište/Univerzitet „Vitez“, Srednja mješovita tehnička škola Travnik, Centar za edukaciju mladih CEM, Općina Vitez, Općina Novi Travnik, Općina Jajce, Općina Travnik, GS-TMT d.o.o. Travnik, A&F d.o.o. Jajce, MAKS d.o.o. Vitez i PU „Linija života“ Donji Vakuf.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje SBK/KSB je jedno od 20 partnerstava uspostavljenih u BiH u okviru projekta "Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II" (LEP II), kojeg Evropska unija finansira s 4 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (MOR). Ovaj projekat ima za cilj da kroz lokalna partnerstva za zapošljavanje doprinese poboljšanju zapošljavanja u lokalnim zajednicama i unaprijedi vještine i prilike za zapošljavanje osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada.

Za više informacija o projektu LEP II, posjetite www.partnerstvo.ba i kanale društvenih mreža (Instagram, Facebook, Twitter i YouTube).

sbk

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti